Nieuws

Gamingbeurs E3 wordt afgelast

Het grootste gamingevenement van het jaar E3 zal in 2020 niet doorgaan. Het coronavirus lijkt weer de grote spelbreker te zijn.

In het rijtje van grote evenementen die niet zullen doorgaan in 2020, lijkt de gamingbeurs E3 heel waarschijnlijk de volgende te zullen worden. Dat evenement zou normaal gezien plaatsvinden begin juni in Los Angeles, en het zou drie dagen duren. We zijn op zich niet heel verbaasd meer dat evenementen worden afgelast, de lijst is inmiddels al zeer lang, maar in het geval van E3 is dit toch een unicum. De beurs wordt al sinds 1995 georganiseerd en is eigenlijk nooit eerder afgelast.

Het nieuws werd wel wat onhandig in de wereld gestuurd. Het was namelijk niet de organisator Entertainment Software Association die de primeur had. Devolver Digital, een gameontwikkelaar, tweette gisteren dat iedereen die naar E3 wilde afzakken, best zijn vliegtickets en hotels annuleert. Ars Technica zou van bronnen gehoord hebben dat ESA wel degelijk aan aanwezige bedrijven zou hebben meegedeeld dat het evenement niet doorgaat, maar dat het geplande perscommuniqué gisteren niet werd uitgestuurd. Het zou maar een kwestie van tijd zijn, vooraleer de officiële mededeling er dus komt.

Geen PlayStation 5 op E3

We weten dus voorlopig nog niet wat de officiële reden is dat E3 niet zal doorgaan. Maar we durven er toch wel geld op in te zetten dat het coronavirus er iets mee te maken heeft. De globale uitbraak van de ziekte zorgt er voor dat heel wat belangrijke technologiebeurzen niet doorgaan. Het begon allemaal met MWC, maar ondertussen volgden F8 van Facebook en I/O van Google, om er maar enkele te noemen. Vorige maand drukte de organisatie al hun bezorgdheden uit rond het virus.

E3 was ook zonder het coronavirus al een tikkeltje onthoofd door de afwezigheid van Sony. Sony zou voor het tweede jaar op rij zijn kat sturen, maar dat was vooral dit jaar met de aankomende release van de PlayStation 5 toch een serieuze aderlating. Microsoft daarentegen was volledig klaar om de show te stelen met de Xbox Series X.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business