Drie keer raden wat de reden hiervoor is…

Advertentie

Google heeft gisterenavond bekend gemaakt dat het zijn jaarlijkse I/O conferentie dit jaar niet zal laten doorgaan. Die zou normaal plaatsvinden van 12 tot en met 14 mei. I/O is een conferentie die Google voornamelijk organiseert voor ontwikkelaars. De laatste nieuwigheden rond Android, Chrome, ChromeOS etc. worden uit de doeken gedaan. Het is dus niet te vergelijken met Made by Google, waar de focus veel meer op hardware ligt. Al lanceerde Google vorig jaar opvallende genoeg de nieuwe Pixel 3a tijdens I/O.

Normaal trekt de conferentie toch een vijfduizendtal bezoekers. Iedereen die zich al inschreef, werd via een persoonlijke mail op de hoogte gebracht. Ze zullen allemaal hun ticket terugbetaald krijgen en krijgen ook voorrang om zich voor de conferentie volgend jaar in te schrijven. Google zal ter compensatie ook 1 miljoen dollar pompen in lokale technologiestartups en ICT-projecten in scholen.

Helaas, I/O zal niet doorgaan dit jaar…

Geen verrassing

Hoewel het nog maar de eerste keer is dat de I/O conferentie niet doorgaat sinds Google er in 2008 mee begon, komt het nieuws al lang niet meer als een verrassing. Al wekenlang worden overal ter wereld grote evenementen afgelast uit vrees dat ze de verdere verspreiding van het coronavirus in de hand zullen werken. Vooral technologiebeurzen worden hier sterk door getroffen.

Google laste onlangs ook al zijn Cloud Next conferentie af, waar gefocust wordt op cloudoplossingen die Google ontwikkelt. Die zullen vervangen worden door enkele ‘digitale conferenties’. Of Google die ook zal organiseren om I/O te vervangen, is het bedrijf nog niet mee naar buiten gekomen. Het bedrijf zal de website van het evenement blijven updaten. Facebook maakte onlangs ook bekend dat het zijn grote conferentie F8 niet zal laten doorgaan.

Hoewel dus veel bedrijven en landen preventief de maatregel nemen grote evenementen in overdekte ruimtes niet meer te laten doorgaan, ziet men daar in België voorlopig nog geen reden toe. Zo is de jaarlijkse bouw- en verbouwbeurs Batibouw dit jaar ‘gewoon’ kunnen doorgaan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here