De conferentie zou pas in mei plaatsvinden, maar aangezien de zorgen rond het coronavirus nog lang niet zijn gaan liggen, beslist Facebook het evenement nu al te annuleren.

Advertentie

Facebook zal zijn jaarlijkse F8 conferentie dit jaar niet laten doorgaan. Dat liet het bedrijf gisterenavond weten. Facebook F8 is het grootste evenement dat het bedrijf van Mark Zückerberg organiseert. Het evenement wordt al sinds 2007 georganiseerd, en verhuisde in 2017 naar de stad San José. Vorig jaar waren er meer dan 5000 aanwezigen, voornamelijk ontwikkelaars en professionele partners van Facebook.

Normaal gezien zou F8 dit jaar plaatsvinden op 5 en 6 mei. Echter zal net zoals wel vaker de laatste tijd de uitbraak van het coronavirus COVID-19 roet in het eten gooien. Nu het virus stilaan zijn tol begint te eisen in Europa, neemt de globale paniek enkel maar toe. Facebook kiest er dus voor de verdere ontwikkeling van de pandemie niet af te wachten, en maakt nu al de beslissing de conferentie af te lassen.

Volgens Konstantinos Papamiltiadis van Facebook was het een zeer moeilijke beslissing, aangezien F8 een zeer belangrijk evenement is voor het bedrijf. Maar Facebook zegt zelf dat het prioriteit moet geven aan de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers en partners. Het is wel niet de eerste keer dat Facebook de conferentie niet laat doorgaan. In 2009, 2012 en 2013 ging ze ook al niet door. Daarnaast is Facebook ook niet consistent met de datum waarop het georganiseerd wordt.

Spelbreker

En zo blijft de ziekte als grote spelbreker optreden voor technologiebeurzen. MWC, waar Facebook ook al voor afzegde, was het eerste grote evenement dat moest afgelast worden. Maar het zou wel eens niet bij enkel MWC en F8 kunnen blijven. Zoals het er nu naar uitziet, zou de gamingbeurs Game Developers Conference ook wel eens kunnen afgelast worden. Naast opnieuw Facebook hebben daarvoor andere grote namen zoals Sony en Microsoft hun aanwezigheid ook al teruggetrokken.

Intussen zijn wereldwijd al meer dan 83.000 mensen besmet geraakt met COVID-19. Bij 2858 mensen heeft dat een dodelijke afloop gekend.

Advertentie