Nieuws

Photoshop-alternatief Gemstone is nu gratis als bèta te downloaden

Gemstone
Gemstone moet beter worden met de hulp van feedback van tienduizenden fotografen, hoopt de maker van het programma.

Gemstone is de nieuwste applicatie van ACD Systems, het bedrijf dat je wellicht kent van de beeldbewerkingsprogramma’s Photo Studio en Photo Editor. De softwaremaker heeft onlangs een gratis bètaversie van het programma openbaar gemaakt, waarmee het feedback van fotografen hoopt te krijgen. Daarmee wil het bedrijf het programma perfectioneren, om het komende herfst officieel te lanceren.

Net als Photoshop heeft Gemstone een interface voor meerdere bestanden. Je kunt in het programma dus meerdere foto’s tegelijkertijd openen en eventueel naast elkaar bekijken. Ook kan je de bewerkingen in lagen opslaan. Dit maakt het mogelijk om complexe bewerkingen uit te voeren. Gemstone slaat de lagen niet-destructief op, zodat je ze altijd nog kunt finetunen. Daarnaast biedt het programma RAW-ondersteuning voor meer dan vijfhonderd cameramodellen.

Gemstone erft functies van Photo Studio

Naast deze nieuwigheden ten opzichte van de huidige software van ACD Systems, bevat Gemstone ook van Photo Studio en Photo Editor bekende functies. Zo kan je in de bètaversie van de nieuweling gebruikmaken van onder meer Pixel Targeting, Frequency Separation, kleurenwielen en de Liquify Tool. Het programma zou ook perfect samenwerken met de Home-editie van Photo Studio.

ACD Systems verwacht dat tienduizenden fotografen Gemstone zullen proberen en input gaan leveren voor verbeteringen. Wil je eraan meewerken, of het programma gewoon eens proberen, dan kan je je hier aanmelden voor de bètaversie. Je moet dan in het bezit zijn van een Windowscomputer met minimaal 4 GB RAM en een grafische kaart die DirectX 10 ondersteunt.

In de video hieronder kan je alvast een indruk van Gemstone krijgen en beoordelen of het iets voor je is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business