Nieuws

Digitale euro heeft groen licht gekregen

Digitale euro
De ECB heeft een stap dichter bij een digitale euro gezet. De online munt wordt de komende twee jaar nog volledig onderzocht.

De bestuursraad van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten om het project rond een digitale euromunt verder uit te bouwen. Intussen is het zo’n 9 maanden geleden sinds de ECB haar rapport over de mogelijkheden van een digitale euro publiceerde. De bedoeling zou zijn dat de digitale munt cashgeld gaat aanvullen en niet vervangen. Intussen heeft de ECB heel wat factoren, zoals technische barrières, onderzocht en heeft het groen licht gegeven.

Digitale euro

De komende 2 jaar zal de ECB verder gaan onderzoeken hoe een digitale euro kan ingezet worden, hoe die eruit zal gaan zien en hoe die door de bevolking kan gebruikt worden. Volgens de ECB is het belangrijk dat de munt mee wordt gedragen door de bevolking maar tegelijkertijd fraude kan tegengaan en voor een stabiele economische omgeving kan zorgen. In haar verklaring is de ECB heel duidelijk, “cash zal blijven bestaan naast de digitale euro”.

Om te weten te komen hoe een online euro eruit gaat zien, zal de ECB werken met focusgroepen en prototypes. Bovendien is de technische achterkant van de munt ook heel belangrijk. Wat doe je bijvoorbeeld als je geen internetverbinding hebt? Op basis van welk systeem wordt de euro gebouwd?

Eerder gaf de ECB te kennen dat deze munt niet zou gebouwd worden op basis van blockchain maar in de meest recente verklaring lezen we dat zowel een gedecentraliseerd systeem als een gecentraliseerd systeem samen kunnen werken. Bovendien is de instelling van mening dat “het Instant Payment Settlement (TIPS) even goed 40.000 transacties per seconde kan verwerken en ook veel milieuvriendelijker is”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business