Easypark Volvo

EasyPark en Volvo slaan de handen in elkaar. Met de app voor Android Automotive is het mogelijk om je parkeersessie automatisch te starten.

Advertentie

Volvo Cars maakt parkeren eenvoudiger en zorgt voor meer gemak door de app van parkeertechnologiebedrijf EasyPark te integreren in het op Android Automotive OS functionerende infotainmentsysteem.

EasyPark

De app voor het infotainmentsysteem voegt nieuwe functies toe, zoals vereenvoudigde parkeertransacties en een auto-stopfunctie, die de parkeersessie automatisch beëindigt wanneer de auto de parkeerplek verlaat. Deze nieuwe functie maakt een einde aan een van de kleine ergernissen van het moderne leven en maakt het leven van de Volvo-rijder eenvoudiger.

De integratie is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Volvo Cars en EasyPark. In het kader van de overeenkomst zal de EasyPark-app beschikbaar worden gesteld voor alle Volvo-modellen met infotainmentsystemen die draaien op het Android Automotive OS.

Drukke werkdagen

“Velen van ons hebben dit scenario wel eens meegemaakt: het is een hectische dag, je stapt in je auto en vertrekt – en een paar uur later realiseer je je dat je vergeten bent je parkeersessie te beëindigen”, zegt Jonas Engström, Head of Strategy and Business Ownership bij Volvo Cars. “Met de functies van EasyPark nemen we het risico weg dat je te veel betaalt voor parkeren, terwijl we er ook voor zorgen dat bestuurders hun auto handig kunnen parkeren zonder gebruik te hoeven maken van een parkeermeter of een smartphone.”

Andere innovatieve kenmerken van EasyPark zijn onder meer volautomatische parkeersessies in geselecteerde garages waarbij de auto zelf start, eindigt en betaalt voor het parkeren met behulp van cameratechnologie.

“De innovatieve oplossingen die we samen met Volvo Cars creëren, vormen de toekomst van de parkeren”, aldus Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group. “Door de EasyPark app in de auto’s te integreren is de visie van een auto die in staat is om zelf de parkeersessie te starten en te beëindigen voor alle parkeersessies dichterbij dan ooit.”

De app kan worden gedownload in alle Volvo’s die zijn uitgerust met het Android-gestuurde infotainmentsysteem.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here