Nieuws

Smart deelt eerste beelden eSUV

Smart compact eSUV
De Smart eSUV wordt pas in september aan het grote publiek voorgesteld. Het automerk deelt nu alvast een voorsmaakje.

Ongeveer twee maanden geleden deelde Smart tekeningen van een nieuwe compacte eSUV. Vandaag deelt het dochtermerk van Mercedes-Benz nieuwe beelden van de elektrische SUV. De wagen heeft nog geen naam gekregen en zal officieel gepresenteerd worden op de IAA in München in september van dit najaar. Op basis van het nieuwe beeld krijgen we alvast een voorsmaakje.

Smart eSUV

Het automerk van de gekende compacte wagens spreekt zelf van een hight-tech model. Op de afbeelding die werd gedeeld zien we een glazen dak waarbij we eerst dachten dat er zonnepanelen in verwerkt zaten. Echter gaat het om een volledig panoramisch glazen dak. Dat dak moet de ‘high-quality look’ van het elektrische model versterken, schrijft Smart.

Bovendien zal het design dat je hier ziet doorgetrokken worden naar alle nieuwe modellen. De compacte eSUV is dus meteen ook de start van een nieuwe lijn andere Smart-modellen. Er wordt in de verklaring ook voortdurend gesproken van een compacte SUV, naar alle waarschijnlijkheid zal die wellen binnen de gekende Smart-normen vallen.

Specificaties

Helaas deelde het automerk geen verdere details. Een mogelijke kostprijs, actieradius of andere specificaties zijn dus onbekend. We zullen nog even moeten wachten tot de autobeurs in München. Dirk Adelmann, CEO van Smart Europa, laat alvast weten dat het automerk klaarstaat om mee op de kar van elektrische wagens te springen. “Net zoals alle andere merken wilt ook Smart meewerken aan de toekomst van slimme stedelijke mobilteit.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business