Nieuws

Japan haalt snelheidsrecord op internet met 319 terabit per seconde

Internetsnelheid Japan
Japan heeft naar verluidt een nieuw snelheidsrecord gevestigd met een internetverbinding. Wetenschappers haalden snelheden van 319 terabit per seconde.

De onderzoekers van het National Institute of Information and Communications Technology (NICT) verdubbelen daarmee het vorige snelheidsrecord van 178 Tbps. Dat stond op naam van Londense wetenschappers, zo meldt Yahoo News

Snelheidsrecord op glasvezel

De technici zijn erin geslaagd om data door te sturen aan een waanzinnige snelheid van 319 Tbps. Om je een idee te geven: dat is het equivalent van 57.000 films die in één seconde gedownload worden. Het volledige aanbod op Spotify haal je aan die snelheid in minder dan 3 seconden binnen. 

Naar verluidt gebruikten de wetenschappers het bestaande glasvezelnetwerk om die duizelingwekkende snelheid te behalen. Goed nieuws is dat de methode zonder al te veel aanpassingen geïntegreerd kan worden in de bestaande glasvezelinfrastructuur. 

In België liggen de snelste internetformules voor particulieren tegen de 300 Mbit/seconde. In Nederland investeren providers volop in een upgrade van het glasvezelnetwerk. Zij werken naar een snelheid van 1 Gbit/seconde toe. Daar lijkt het voor Belgische consumenten ook naartoe te gaan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business