ChromeOS

Na het uitvoeren van de meest recente update voor ChromeOS konden veel gebruikers niet meer inloggen op hun account.

Advertentie

Google rolde op maandag het updatebestand 91.0.4472.165 uit voor het besturingssysteem ChromeOS, maar amper een dag later zijn ze al genoodzaakt de update weer terug te draaien. De update deed namelijk meer kwaad dan goed. Op Reddit signaleerden gebruikers dat ze na de update niet meer konden inloggen op hun apparaat omdat hun ChromeOS-wachtwoord niet meer herkend werd. Bij andere gebruikers belandde hun Chromebook in een bootloop. De enige oplossing was een volledig systeemherstel uitvoeren. Gebruikers werden aangeraden om hun apparaat niet te updaten en indien mogelijk niet te herstarten.

Hoewel er nog geen officiële reactie vanuit Google is gekomen op de updateproblemen, lijkt het er wel naar dat de update inmiddels opnieuw in teruggedraaid. Het is niet bekend of Google een vervangende update gaat uitbrengen. Android Central schrijft dat je de update kan proberen uit te voeren vanuit de Guest Mode. Dat zou normaal gesproken geen problemen mogen veroorzaken. Aangezien we dit niet zelf hebben kunnen uittesten, durven we dit niet met de hand op het hart te zeggen.

ChromeOS 91

Het ontwikkelingsteam achter ChromeOS is niet bepaald aan zijn beste periode bezig. Versie 91 van het besturingssysteem, dat sinds begin juni beschikbaar is, blijkt een zorgenkindje te zijn. De eerste publieke update moest al worden teruggeroepen omdat de prestaties van Chromebooks achteruitgingen na het uitvoeren van de update. Daardoor ontstonden er problemen met het installeren van Linux-applicaties. Google wist nog relatief snel een patch uit te rollen voor dat specifiek probleem, maar nu hebben ze weer prijs.

Met ChromeOS 91 wilt Google Chromebooks en Android-apparaten dichter bij elkaar brengen. De opvallendste feature is dan ook Nearby Share waarmee je draadloos en zonder een verbindingsapplicatie bestanden kan uitwisselen tussen verschillende apparaattypes. Hier lees je meer over de laatste update voor ChromeOS.


Gerelateerde artikelen

Geef je oude computer een nieuw leven met Chromium (ChromeOS)

Chromium geeft oude PCs en laptops die inmiddels wat trager zijn een tweede kans. Of je er nu een browser-machine voor onderweg van wil maken, of een toestel dat de nieuwe besturing vormt van je Google-ecosysteem, er zijn best wel wat mogelijkheden.
Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.