Nieuws

Salesforce koopt Slack voor 27,7 miljard dollar

Salesforce koopt Slack
Het communicatieplatform Slack is zonet onder de hamer gegaan. Salesforce had maar liefst 27,7 miljard dollar veil voor de zakelijke chatapplicatie.

Salesforce maakte de recordovername zelf bekend. De deal zat al sinds december in de pijplijn, maar beide bedrijven moesten de details nog uitklaren. Eind vorig jaar werd aangekondigd dat Slack-oprichter en CEO Stewart Butterfield de professionele berichtendienst zou blijven leiden, als een aparte tak binnen zijn nieuwe moederbedrijf. Slack moet ook de nieuwe interface worden van Customer 360. Dat is Saleforces tool waar je de apps van het bedrijf kan beheren.

Nu de overname rond is, bevestigt Salesforce beide intenties. De overname zal hen naar eigen zeggen toelaten om een ‘Slack-first Customer 360’-ervaring af te leveren. “Het zal klanten één duidelijke bron aanbieden voor hun communicatie tussen werknemers, klanten en andere partners. Het brengt alle apps samen die ze dagelijks gebruiken”, aldus de nieuwe eigenaars.

Antitrustklacht tegen Teams

Bij de lancering van zijn zakelijke component in 2019 nam Slack meteen een hoge vlucht. Vorig jaar botst het op hevigere concurrentie van Microsoft Teams, dat door de pandemie plots erg populair werd. Slack heeft een half jaar geleden zelfs een antitrustklacht ingediend bij de Europese Commissie. Dat Microsoft Teams bundelde met zijn Office-pakket, leverde volgens Slack een oneerlijk voordeel op. 

Operationeel directeur van Salesforce Bret Taylor en Slack-CEO Stewart Butterfield organiseren volgende maand en event om de integratie van de zakelijke chatapp verder toe te lichten. De livestream zal plaatsvinden op 17 augustus, om 19u onze tijd en is te volgen via de bedrijfswebsite

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business