Battlefield Portal

Battlefield Portal is de derde grote modus in Battlefield 2042 en belooft voor heel wat speelplezier te zorgen dankzij eindeloze mogelijkheden.

Advertentie

Tijdens EA Play Live hebben Electronic Arts en Ripple Effect Studios zonet Battlefield Portal aangekondigd. Het gaat om een volledig nieuwe spelervaring die nooit eerder deel uitmaakte van de reeks. Portal is een door de community-gedreven platform dat talloze denkbeeldige spelervaringen biedt door spelers in staat te stellen hun eigen regels en hun eigen Battlefield-ervaring te bepalen.

In Battlefield Portal kunnen spelers een krachtige toolbox gebruiken met instellingen, aangepaste modes en een Logic Editor, die volledig in je browser gebruikt kan worden om het delen en samenstellen nog makkelijker te maken. Op deze manier kunnen de spelers onverwachte gevechten niet alleen creëren, maar ook delen en ontdekken. De modus zit boordevol wapens, voertuigen, uitrustingen en nog veel meer, gesitueerd op de nieuwe locaties uit Battlefield 2042 en de iconische, populaire maps uit Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3.

logic editor

Eén tegen honderd? Geen probleem

Wil je dat snipers uit 1942 het opnemen tegen futuristische shotguns uit 2042, dan kan je dat perfect configureren. Wil je dat één sniper het opneemt tegen 100 spelers met een shotgun, dan is dat ook mogelijk. Je kan de ene speler in dat geval voorzien van een extra health of een damage multiplier. Zo krijg je als snel een eindbaas die zo uit een MMO geplukt zou kunnen zijn. Natuurlijk kan je ook messen versus defibrillators-gevechten organiseren of zelfs een hardcore team deathmatch-confrontatie. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Nieuwe content die later aan Battlefield 2042 zal toegevoegd worden, zal ook deel gaan uitmaken van Portal.

“Battlefield Portal is met recht een liefdesverklaring aan onze gepassioneerde en trouwe fans”, aldus Justin Wiebe, Senior Design Director bij Ripple Effect Studios. “We hebben een set tools gemaakt die de community echt de kans geeft om hun eigen kenmerkende Battlefield-ervaringen te creëren en tegelijkertijd deze iconische Battlefield-klassiekers terug te brengen, zodat onze ervaren spelers erin kunnen zwelgen en onze nieuwe spelers ze voor het eerst kunnen ervaren.”

Het beste uit Battlefield

Battlefield Portal bevat alle content uit de wereld van 2042, zes extra maps uit drie van de populairste titels van de franchise, samen met extra voertuigen, wapens, gadgets, facties en klassen uit elk spel.

infographic

Klassieke maps:

 • Battle Of The Bulge (Battlefield 1942)
 • El Alamein (Battlefield 1942)
 • Arica Harbor (Battlefield: Bad Company 2)
 • Valparaiso (Battlefield: Bad Company 2)
 • Caspian Border (Battlefield 3)
 • Noshahr Canals (Battlefield 3)

Wapens:

 • Meer dan 40 wapens van 3 strijdtonelen
 • M1 Garand, Panzerschreck, G3, M416 en meer
 • Plus de integratie van het All-Out Warfare-arsenaal van Battlefield 2042

Voertuigen:

 • Meer dan 40 voertuigen van 3 strijdtonelen
 • De Spitfire en B17 Bomber keren terug naast modern materieel, zoals de Quad Bike en Little Bird
 • Plus de integratie van de All-Out Warfare-voertuigen van Battlefield 2042

Gadgets:

 • Meer dan 30 gadgets van 3 strijdtonelen
 • Verkenningsitems, zoals de MAV en het Radio Beacon, zijn beschikbaar als gadget-selecties naast de Defibrillator en EOD Bot
 • Plus de integratie van de gadgets van Battlefield 2042

Legers:

 • Klassieke facties keren terug in Battlefield Portal, zodat je ze kunt combineren met 7 verschillende legers uit klassieke titels en de Specialists van Battlefield 2042
 • Legers zoals die van het Verenigd Koninkrijk, de VS en Duitsland in 1942 en die van de VS en Rusland in Bad Company 2 worden exclusief gefeatured in Battlefield Portal

Soldaten:

 • De terugkeer van facties naar Battlefield Portal betekent ook dat de archetypen van soldaten teruggebracht worden, zoals je die kent uit de relevante titels. De Assault-, Engineer-, Support- en Recon-rollen van Battlefield 3 keren zo terug in Portal

Beschikbaarheid Battlefield Portal

Battlefield Portal zal meteen bij de release van de game op 22 oktober beschikbaar zijn op PC, Xbox en PlayStation. Wie niet tot dan kan wachten kan de game alvast pre-orderen om zo toegang te krijgen tot de Open Beta in september. Vanaf 15 oktober kunnen EA Play-leden een proefversie van 10 uur spelen.


Gerelateerde artikelen

Logitech G introduceert de G335 Wired Gaming Headset

Logitech G breidt het gamingassortiment verder uit met de G335 Wired Gaming Headset, een lichte hoofdtelefoon voor verschillende platformen.

ASUS ROG Strix SCAR 17 review: Gaming en esports monster

Wie op zoek is naar een extreem krachtige gaming laptop heeft met de ROG Strix SCAR 17 zijn doel bereikt.

HP Omen 15 (2021) review: indrukwekkende gaming laptop

Met een 165Hz QHD-scherm, een indrukwekkende grafische kaart en een krachtige processor aan boord, biedt de HP Omen 15 (2021) een geweldige game-ervaring die je overal mee naartoe kunt nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here