Mercedes-Benz EV

Mercedes-Benz werkt aan drie nieuwe platformen waarmee het vanaf 2025 voor ieder model een elektrische variant wil voorzien.

Advertentie

Mercedes-Benz heeft de missie om voor ieder diesel- of benzinemodel een elektrische variant te gaan voorzien. Het merk zet dus niet voor 100% in op elektrische motoren, maar gaat klanten zelf de keuze geven. Om dat doel te bereiken zal de autobouwer binnen vier jaar drie nieuwe platformen voor EV’s lanceren. Eentje voor passagierswagens, eentje voor auto’s voor extra prestaties en een platform voor bestelbusjes en bedrijfswagens.

EV-varianten

Toch laat Mercedes-Benz weten dat deze manier van werken slechts een transformatie is in de richting van een volwaardig EV-tijdperk. Klanten zullen dus eerst nog de keuze krijgen, maar over X-aantal jaren zal de autobouwer toch de omschakeling maken. Mogelijk zijn waterstofmotoren een onderdeel van die oplossing.

De drie nieuwe EV-platformen krijgen de namen MB.EA, AMG.EA, en VAN.EA. Die eerste is voor passagierswagens, de tweede voor extra prestaties en zoals de naam VAN.EA zelf al verklapt is dat platform voorzien voor bedrijfswagens zoals elektrische bestelbusjes.

Dat betekent dus dat er in ieder segment van Mercedes-Benz elektrische modellen beschikbaar zullen zijn. De autobouwer legt daarvoor 40 miljard euro op tafel tussen 2022 en 2030. Er komen zomaar acht nieuwe fabrieken bij die onder andere de accu’s voor de EV-varianten moeten bouwen en verder ontwikkelen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here