Het nieuwe Sony HT-A9 surroundsysteem kost 1.800 euro en brengt 360° audio naar je woonkamer zonder te veel prutswerk.

Advertentie

Sony lanceert de HT-A9 – een nieuwe norm voor surroundgeluid die entertainmentfans een 360° Spatial Sound laat ervaren voor een indrukwekkende geluidsbeleving. Het nieuwe audiosysteem zal vanaf september in verkoop gaan voor de prijs van 1.800 euro.

Sony 360° audio

De HT-A9 is uitgerust met Sony’s 360 Spatial Sound. Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van de audiobron wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof men midden in de actie zit. 3D-audio dus.

Via Sound Field Optimization wordt de relatieve hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Zo stelt het systeem de geluidsgolven samen en creëert het op basis van slechts 4 speakers tot twaalf ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. De vier luidsprekers maken draadloos verbinding zodat de ruimte niet vol ligt met kabels. Om Sound Field Optimization te activeren, volstaat het om via het startmenu op de tv de Easy Setup aan te vinken.

Meubels verplaatsen of precies positioneren van de speakers is niet nodig. Bioscoopkwaliteit geluid is gegarandeerd dankzij de integratie van Dolby Atmos en DTS:X op de HT-A9.

Sony HT-A9

Airplay 2 & Google Assistant

De HT-A9 biedt toegang tot veel gebruikte muziekdiensten zoals Spotify. Het is tevens mogelijk om met zowel Chromecast als Apple Airplay 2 muziek te streamen. De speakers zijn eenvoudig aan Bluetooth-compatibele toestellen te koppelen. Het is tevens mogelijk om de speaker met internet te verbinden via de ingebouwde wifi voor directe toegang tot muziekdiensten vanaf apparaten in een netwerk.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here