Nieuws

LG gaat Apple iPhones verkopen in hun stores

LG verkoopt iPhones
LG gaat zijn lege stores opvullen met apparaten van Apple vanaf augustus. Het gaat om iPhones, Apple Watches en andere producten.

De geruchten deden al een tijdje de ronde dat LG de iPhones van Apple zou gaan verkopen in hun Zuid-Koreaanse winkels. LG is gestopt met de productie en verkoop van hun eigen smartphones en daardoor staan de winkels nu leeg. Die zullen dus – dat werd bevestigd door LG zelf – vanaf volgende maand gevuld worden met producten van Apple. Het gaat onder andere over iPhones, Apple Watch en andere producten.

LG & Apple

Drie jaar geleden beslisten de Zuid-Koreaanse smartphonebouwers LG en Samsung dat ze hun eigen smartphones verkopen in hun bestaande winkels. Met die afspraak wilden de giganten ook kleinere smartphonefabrikanten de kans geven om te concurreren. Toen het nieuws naar buiten kwam dat LG dan op zijn beurt iPhones zou gaan verkopen botste het op een “njet” van de smartphone reseller trade organization.

Vandaag liggen de kaarten anders; LG is geen smartphonefabrikant meer en dus kan het perfect Apple-producten gaan verkopen in hun 400 leegstande stores in Zuid-Korea. Dat wil zeggen dat de Amerikaanse techgigant een enorme voorsprong creëert op rivaal Samsung. Er komen in één klap 400 extra verkooppunten in het straatbeeld bij, dat zal Apple een enorme boost geven in Zuid-Korea.

Zowel Samsung als Apple zouden ook al aangeboden hebben om bestaande LG-klanten de mogelijkheid te geven om hun bestaande toestel in te ruilen voor omgerekend 135 dollar waarmee ze dan ook een nieuw toestel bij hen kunnen kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business