ram-uitbreiding

Heeft je smartphone meer werkgeheugen nodig? Met een nieuwe RAM-uitbreidingsfunctie van OPPO kan je het geheugen virtueel uitbreiden.

Advertentie

Smartphonefabrikant OPPO heeft twee innovatieve technologieën onthuld die de prestaties van zijn smartphones naar een hoger niveau tillen. De RAM-uitbreiding is een functie die het mogelijk maakt om het werkgeheugen van verschillende modellen virtueel uit te breiden en soepeler tussen applicaties te schakelen. Daarnaast zorgen nieuwe snellaadfuncties ervoor dat smartphones nog sneller en veiliger kunnen opladen.

Betere prestaties dankzij de RAM-uitbreiding

Het werkgeheugen van een smartphone heeft een grote invloed op de prestaties van het toestel tijdens het gebruik. Met de RAM-uitbreiding van OPPO kunnen gebruikers tijdelijk een deel van de beschikbare opslagcapaciteit (Read-Only Memory of ROM) converteren naar virtueel werkgeheugen (Random-Access Memory of RAM). Daardoor verbeteren de prestaties en kan het toestel bijvoorbeeld soepeler schakelen tussen apps die tegelijkertijd op de achtergrond draaien.

Afhankelijk van het model kunnen gebruikers het volume van hun RAM tijdelijk naar hun behoefte aanpassen. De RAM-uitbreiding is onmiddellijk beschikbaar voor verscheidene toestellen, waaronder de Find X3 Lite, A54 5G en A74 4G/5G. Na het installeren van de laatste software-update kan ze gevonden worden in het instellingsmenu onder “Info over telefoon”.

OPPO introduceert nieuwe generatie snellaadtechnologie

Efficiëntie en veiligheid zijn voor OPPO altijd de belangrijkste uitgangspunten in de ontwikkeling van snellaadtechnologie. Om zijn VOOC Flash Charge-oplossing nog veiliger te maken, heeft OPPO een vijfvoudig beschermingssysteem geïntroduceerd met naast een verbeterd ontwerp van de zekering ook nieuwe schakelaars en een serie bi-cell batterijen die minder ruimte in beslag nemen en de warmteontwikkeling verminderen. Daarnaast heeft OPPO een detectiechip ontworpen die met AI-algoritmen externe schade kan detecteren en hierop snel kan reageren. Tot slot beschermt een veiligheidsbatterij met een geheel nieuw samengestelde stroomcollector tegen kortsluitingen.

oppo snelladen
Image Credit: OPPO

Veiligheid gaat hand in hand met een verbetering van de laadsnelheid en de batterijduur. Om het snelladen binnen het veiligst mogelijke bereik te houden, past de slimme technologie de laadstroom aan op basis van intelligente detectie van verschillende laadscenario’s. Dit helpt om de prestaties van de batterij in meerdere domeinen te verbeteren:

  • De technologie verlengt de optimale levensduur van de batterij en behoudt tot 80% van de oorspronkelijke capaciteit na maar liefst 1.500 oplaadsessies.
  • Met 65W SuperVOOC is het mogelijk om de laadsnelheid met 20% te verhogen en een 4500mAh-batterij in amper 30 minuten volledig op te laden.
  • De technologie vindt op intelligente wijze de beste balans tussen optimale laadsnelheid en de telefoontemperatuur, zodat gebruikers ook tijdens het snelladen hun toestel zonder enig ongemak kunnen blijven bedienen.
  • OPPO heeft een techniek gevonden om de batterij in zeer koude omstandigheden veilig op te laden. Slimme algoritmen bepalen daarbij eerst de optimale laadtemperatuur en verhogen vervolgens de temperatuur van de batterij voor het laden begint.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here