OPPO zet met een nieuwe reeks snelladers een nieuwe standaard binnen snellaadtechnologieën.

Het Chinese technologiebedrijf OPPO heeft een nieuwe reeks van 4 snelladers voorgegesteld. De bedoeling was om dat via een livestream te volgen op YouTube te doen, maar die viel door technische problemen in het water. OPPO staat gekend omwille van zijn baanbrekende ontwikkelingen binnen snelladen, en zet die trend met deze nieuwe reeks laders verder. Elk van de producten is op zijn eigen manier revolutionair, en samen leggen ze de lat weer een stuk hoger binnen snellaadtechnologieën.

125W

In de spotlights stond OPPO’s nieuwste 125W Fast Charger. Deze had het bedrijf een paar dagen geleden al via Twitter aangekondigd om het evenement te promoten. 125W is een nieuwe standaard binnenin snelladen, waarmee OPPO zelfs beter doet dan Realme en iQoo die naar verluidt aan een 120W snellader werken. De Flash Charger van OPPO zou een 4000 mAh-batterij in slechts 20 minuten volledig kunnen opladen. Na 5 minuten heb je alweer 41%.

Flash Carge bouwt verder op het succes van de VOOC Flash Charger die het in 2014 lanceerde, maar gaf het toestel wel een flinke hardware-upgrade. De snellader kan een oplaadschema tot 20V 6.25A ondersteunen. De batterij is opgebouwd uit dubbele 6C-cellen. Veiligheid wordt gegarandeerd door ingebouwde temperatuursensoren, die oververhitting moeten tegengaan. Dit alles maakt de 125W Flash Charger de meest geavanceerde technologie binnen het snelladen.

Afbeelding: OPPO

Draadloze lader

Naast snelladen is draadloos laden een andere opkomende trend binnenin de smartphone-industrie. OPPO brengt het beste van beide werelden samen in de 65W AirVOOC snellader. Die is uitgerust met een zelfontwikkelde geïsoleerde laadpomptechnologie en een parallel ontwerp met dubbele spoel om de draadloze laadefficiëntie verder te verhogen. Met deze lader kan je een 4000 mAh-batterij in 30 minuten opladen.

OPPO toonde al een concept van de lader voor de draadloze 65W AirVOOC snellader. OPPO gaf het glas vorm via rapid prototyping, een techniek die nieuw is in de consumentenelektronicasector. Een halfgeleiderkoeler moet er tenslotte voor zorgen dat je apparaat niet oververhit geraakt tijdens het laden.

Afbeelding: OPPO

Handig voor onderweg

Niets is vervelender dan tijdens een trip zonder batterij te vallen. Een draagbare lader op zak hebben is daarom nooit een luxe. Geen enkele lader op de markt voldoet beter aan dit criteria dan OPPO’s 50W mini SuperVOOC-snellader. De lader is slechts 1 cm dik en past perfect in je broek- of jaszak. Je kan hem ook zonder problemen op verschillende soorten apparaten. Naast een draagbare snellader van 50W brengt OPPO ook nog een mini-snellader van 110W op de markt.

Vanaf wanneer al deze laders beschikbaar zijn en hoeveel ze zullen kosten, daar heeft OPPO nog geen uitsluitsel over kunnen geven. De technologie is wel klaar, dus we vermoeden dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer je er een kan aanschaffen. Een lege batterij zal in ieder geval nooit meer een probleem zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here