Nieuws

PlayStation 5 bereikt kaap van 10 miljoen – waar is hij te koop?

De PlayStation 5 is op recordjacht. Veel sneller dan de PlayStation 4 bereikt de nieuwe generatie de kaap van 10 miljoen verkochte stuks.

Sony Interactive Entertainment kondigde vandaag het heugelijke nieuws aan. 8 maanden na de globale lancering (op 12 november) staat de teller voor de PlayStation 5 al op 10 miljoen stuks. Die mijlpaal bereikte de next-gen spelconsole op 18 juli om precies te zijn. Het einde is nog lang niet in zicht, want de vraag blijft ontzettend hoog. Volgens Sony deden vorige generaties er veel sneller over om 10 miljoen huiskamers te bereiken, al is de PlayStation 5 nog ver verwijderd van de absolute recordhouder PlayStation 2 (155 miljoen verkochte stuks).

Dat op zich is best verrassend nieuws, want de PlayStation 5 kampt ten gevolge van de globale chipcrisis al sinds de lancering met voorraadproblemen. Telkens wanneer een winkel een nieuwe voorraad binnenkrijgt, is die in luttele seconden weer uitverkocht. Voor duizenden gamers heeft de zoektocht naar de console alleen nog maar frustratie opgeleverd. Sony voorspelt zelf dat de problemen nog tot minstens het einde van dit jaar kunnen aanhouden.

Jim Ryan, CEO van Sony IE, zegt daar het volgende over. “Ik ben dankbaar voor het succes van de PlayStation 5, maar er is nog veel werk voor de boeg. De vraag naar consoles blijft het aanbod overtreffen. Het verbeteren van de voorraden is onze topprioriteit.” De populairste game is voorlopig de lanceringstitel Spider-Man: Miles Morales, die al meer dan zes miljoen keer over de toonbanken is gegaan.

PlayStation 5: waar te koop in België?

De PlayStation 5 is in principe overal te koop bij de grote elektronicaretailers. Maar omdat het aanbod zo beperkt is, moet je geluk hebben dat je op het juiste moment een kijkje neemt. Om het jou gemakkelijker te maken, bundelen we de productpagina’s van retailers hieronder in een overzicht. Zo kan je ieder moment van de dag je kans wagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business