Tesla Model Y

De nieuwe Tesla Model Y met de nieuwe batterijtechnologie en lichtjes aangepast uiterlijk zal in Duitsland van de band rollen eind dit jaar.

Advertentie

Elon Musk heeft in een gesprek met investeerders laten weten dat de eerste Model Y-exemplaren eind dit jaar van de band zullen rollen in Duitsland. Het gaat daarbij om een variant van de bestaande Model Y. Het “Duitse model” zal bijvoorbeeld grotere accucellen krijgen en aluminium afwerking aan de achterkant van de wagen.

Gigafactory in Duitsland

Toch zou het maar om een beperkte batch gaan. Elon Musk vertelde niet om hoeveel exemplaren het zou gaan maar normaal gezien zou Tesla al lang zijn begonnen aan de productie in Duitsland. Echter werd de bouw van de Gigafactory in Duitsland vertraagd door problemen met milieu-instanties en rechtszaken.

Toch is de bouw door kunnen gaan. Dat in combinatie met de nieuwe technologie voor batterijen die de autobouwer vorig jaar aankondigde betekent dat de nieuwe fabriek heel wat werk voor de boeg heeft. Volgens Tesla zullen de nieuwe batterijen een stuk goedkoper zijn en toch efficiënter. Als klant zou je daar dus geen last van gaan hebben. Door de lagere prijs van die batterijen kan je je afvragen of de Model Y dan ook goedkoper zal worden. Echter is daar niets over bekend gemaakt. Het is ook niet duidelijk welke actieradius de Model Y met de nieuwe batterij heeft.

De splinternieuwe Gigafactory in Brandenburg, Duitsland.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here