Apple ID aanmelden op Twitter

Twitter voegt twee nieuwe manieren toe om je veilig aan te melden op je account. Vanaf nu kan je inloggen met je Google ID of Apple ID.

Advertentie

Je Google ID is voortaan een geldige inlogmethode via de webversie van Twitter of de mobiele app op Android. Voor Apple werkt de integratie lichtjes anders. Daar ondersteunt de Twitter-app nu ‘Sign in with Apple’. Later moeten ook weblogins mogelijk zijn, zo laat Twitter weten. Daarnaast zal je ook een nieuwe Twitter-account kunnen aanmaken via je Google- of Apple ID. 

Van de twee nieuwe mogelijkheden lijkt ‘Sign in with Apple’ de meest interessante. Apple introduceerde de functie voor externen op de Worldwide Developers Conference in 2019. Het moest een eigen alternatief worden op gelijkaardige diensten van Facebook en Google.  

Apple ID: beter voor privacy? 

Apple beweert dat zijn aanmeldingsfunctie tracking voorkomt en dus je privacy verhoogt. Bovendien laat het je toe om je e-mailadres te verbergen door een secundair adres te genereren dat dan berichten zal doorsturen naar je eigenlijke mailbox.  

Hoe dan ook zal Twitters nieuwe ondersteuning voor Google- en Apple ID het vertrouwen weer wat vergroten. Het sociale medium biedt op sommige websites al de mogelijkheid om in te loggen met je Twitter-account. Dat Jack Dorsey en co met de nieuwe features eigenlijk zichzelf beconcurreren, zal wellicht niet opwegen tegen het gebruiksgemak voor de leden. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here