Nieuws

WhatsApp introduceert verdwijnende foto’s en video’s

Na verdwijnende berichten heeft WhatsApp nu ook verdwijnende foto’s. Eens de ontvanger het bestand heeft geopend, verdwijnt de foto voorgoed uit de chatgeschiedenis.

Mark Zuckerberg kondigde deze nieuwe feature al begin juni aan en sinds 30 juni waren de verdwijnende foto’s en video’s in bèta beschikbaar. WhatsApp heeft in een blogpost bekendgemaakt dat de functie nu ook voor alle gebruikers beschikbaar is. Volgens WhatsApp is de functie vooral handig als je gevoelige informatie zoals een wifi-wachtwoord wil delen via de berichtenapplicatie en om opslagruimte te besparen. Al kunnen wij ook minder nobele gebruikstoepassingen bedenken.

De functie werkt als volgt. Als je een foto of video gaat verzenden, zal je het getal 1 zien staan, links naast de verzendknop. Door op die 1 te tikken stel je de foto (of video) in voor eenmalige weergave. Na verzending is de foto enkel nog zichtbaar voor de ontvanger. Eens de foto of video bekeken is, zal WhatsApp hem automatisch verwijderen uit je chatgeschiedenis en kan je die niet meer herbekijken. Verdwijnende foto’s en video’s werken zowel in één-op-ééngesprekken als in groepsconversaties.

Verdwijnende berichten

Chatberichten kan je al langer laten verdwijnen in WhatsApp. Dat doe je door op de naam van het gesprek te duwen en verdwijnende berichten in te schakelen. Voorlopig is zeven dagen nog de standaardoptie, al weten we al sinds april dat die verdwijntermijn zou worden vervroegd naar 24 uur. Het is echter nog onduidelijk vanaf wanneer dat zal kunnen. Na verdwijnende berichten zijn verdwijnende foto’s en video’s de volgende goocheltruc waar de populaire berichtenapplicatie mee uitpakt.

Helemaal origineel is het concept van verdwijnende foto’s ook niet meer. Snapchat introduceerde het al in 2011.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business