Nieuws

Tesla stelt lancering Cybertruck opnieuw uit

Cybertruck Tesla
Tesla heeft de lancering van zijn Cybertruck uitgesteld. Dat gebeurde niet met een aankondiging, maar op de achtergrond via de productpagina.

Wie hoopte om voor het einde van het jaar al achter het stuur van een Cybertruck te kunnen zitten, is er dus aan voor de moeite. De EV-nieuwsspecialist Electrek merkte op dat Tesla’s configuratiepagina voor wie een wagen wil samenstellen, een update kreeg. Daar meldt Tesla’s dat je je Cybertruck pas kan samenstellen van zodra de productie in zicht komt, ergens in 2022. 

Onrealistische deadline Cybertruck

Het maakt overigens niet uit welke motor of uitvoering je kiest. Tesla had eerder al aangegeven dat single-motor-trucks later zouden verschijnen. Dat geldt nu ook voor de modellen met dual- en tri-motorconfiguraties. Tesla hintte een hele tijd geleden al dat de voorziene lancering van 2021 niet haalbaar was. In januari zei CEO Elon Musk dat er in januari maar “enkele Cybertrucks geleverd zouden worden.” Pas in 2022 zou er met de gebruikelijke volumes geproduceerd kunnen worden.  

In zijn laatste kwartaalrapport houdt het bedrijf vast aan die doelstelling. Nochtans heeft Tesla de technische blauwdruk voor de grote EV nog maar net gefinaliseerd. Dat betekent dat er nog maar enkele maanden zouden resten om de ontwikkeling af te ronden en de eerst Cybertrucks te verschepen. 

Concurrentie opkomende e-trucks 

Dat kan Tesla slecht uitkomen in de concurrentiestrijd met bijvoorbeeld GMC. Als de Hummer EV geen gelijkaardige vertragingen oploopt, zal die het eerst op de markt komen. Ook de R1T-truck van Rivian zou volgens het huidige schema in september al te koop zijn. De F-150 Lightning van Ford staat gepland voor de lente. Tesla zou er dus goed aan doen om ook die deadline niet te missen. 

Toch is een nieuw uitstel zeker niet uitgesloten. Het speciale ‘cold-rolled’ chassis van de Cybertruck vraagt om unieke fabricagetechnieken. En dan is er nog het lastig te implementeren tri-motorsysteem. Wie Tesla een beetje volgt, weet dat Elon Musk en co ook graag optimistisch zijn met geplande lanceringen. Vaak stroken die niet helemaal met de realiteit aan de productielijn.  

Intussen zou Tesla al een miljoen Cybertrucks op bestelling hebben. Wanneer de concurrentie aangescherpt blijft, wordt het afwachten welke constructeur het meest succesvol zal zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business