Nieuws

WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android nu mogelijk

WhatsApp transfer iOS Android
Na een lange periode van geruchten heeft WhatsApp eindelijk een functie om chats over te zetten tussen Android- en iOS-toestellen.

Update 03/09/2021: WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om je WhatsApp-geschiedenis van iOS naar Android te verplaatsen. Dit gebeurt zonder dat je berichten tijdens het proces naar WhatsApp worden verzonden en omvat spraakberichten, foto’s en video’s. Op dit moment is deze functie beschikbaar op elk Samsung-apparaat met Android 10 of hoger en binnenkort op meer Android-apparaten.

Wie de overstap van Android naar iOS maakt, of omgekeerd, is voortaan verlost van een heleboel gezever. WhatsApp krijgt namelijk een nieuwe functie aan boord waarmee je naadloos chats zal kunnen overzetten tussen iOS en Android. In eerste instantie zal de functie alleen werken van iOS naar Android, bedoeling is dat het ook in de omgekeerde richting zal gaan werken.

WhatsApp transfer

De nieuwe functie in WhatsApp werd opvallend genoeg niet gewoon door Facebook aangekondigd. De feature werd voor het eerst getoond op Samsung Unpacked gisterennamiddag. Daar toonde de Koreaanse smartphonefabrikant de nieuwe functie in de Samsung Smart Switch-app. Die applicatie maakt het eenvoudiger om de overstap te maken van een iOS-toestel naar een Samsung Galaxy. Je hebt daar wel minstens Android 10 voor nodig. Opvallend genoeg werkt het overzetten niet via een cloudsysteem of iets dergelijk maar doe je dat met een Lightning- naar USB-C-kabel.

Zoals vermeld zal de nieuwe tool momenteel alleen beschikbaar zijn als je van iOS naar Android gaat. Nadien zal het ook in de omgekeerde richting gaan werken voor wie van Android de overstap naar iOS maakt. Er werd niet aangegeven wanneer dat zou geactiveerd worden maar we weten wel dat ook andere Android-toestellen zullen kunnen gebruikmaken van deze feature in WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business