Nieuws

Z Fold 3 en Z Flip 3 officieel: dit zijn alle aankondigingen van Galaxy Unpacked

Samsung Galaxy Unpacked is afgetrapt. Van de Z Fold 3 tot de Galaxy Buds 2, hier lees je alles wat Samsung vandaag heeft aangekondigd.

Vandaag stond een nieuwe editie van Samsung Galaxy Unpacked op de planning, inmiddels al de vierde editie van dit jaar. Centraal stond de aankondiging van de nieuwe generatie vouwbare smartphones Z Fold en Z Flip, maar Samsung had nog heel wat meer leuks in de aanbieding. Je kon het evenement live volgen vanaf je laptop, tablet of smartphone, maar misschien hunkerde je vandaag eerder naar het zonnige weer. We hebben ons daarom met graagte opgeofferd en voor jou Galaxy Unpacked gevolgd. Een overzicht van alle gadgets die Samsung heeft uitgepakt.

Galaxy Unpacked: de belangrijkste aankondigingen

1. Galaxy Z Fold 3 5G

Beginnen doen we uiteraard met de ster van de show: de Z Fold 3. Hoewel het concept van de vouwbare smartphone nog als gloednieuw aanvoelt, is deze pionier van Samsung inmiddels al aan zijn derde generatie toe. De eerste generaties konden we nog beginnersfouten en groeipijntjes vergeven, maar de Z Fold 3 moet een voltreffer zijn.

De smartphone zet een belangrijke stap vooruit in vergelijking met zijn voorgangers. Het Gorilla Glass Victus en het Armor Aluminium frame moeten het display steviger maken zodat hij moeiteloos duizenden plooicycli kan verwerken zonder een schrammetje te vertonen. Het coverscherm is 6,2” en opengevouwen meet het hoofddisplay 7,6” (met 120 Hz). Z Fold 3 kan je dus als een mini-tablet gebruiken, wat een enorme troef is als je aan het videostreamen of -bellen bent. Het nieuwe model heeft ook een IPx8-rating, dus water mag ook geen probleem zijn. Een vouwbare smartphone bezitten gaat niet langer meer gepaard met permanente hartverzakkingen. Nieuw voor de Z Fold 3 is de introductie van de S Pen, die we al kennen van de Note-series. Samsung ontwierp een nieuw model van de pen die perfect is afgestemd om te werken met een vouwbaar scherm. De pen kan je in de cover wegsteken.

Ook op vlak van specificaties oogt de Z Fold 3 als een volwaardig vlaggenschip. Onder de motorkap zit een Snapdragon 888-processor verscholen die we ook terugvinden in de S21-reeks. Met deze processor krijgen de prestaties en camera’s een broodnodige upgrade, al blijft de hoofdcamera met 12MP nog wel ver onder die van de S21. De frontcamera’s zitten in het display verwerkt. Tenslotte heeft Samsung de MultiView-modus verder aangepakt zodat je applicaties zich ook beter aanpassen aan je display. Galaxy Z Fold 3 is vanaf 27 augustus beschikbaar voor een adviesprijs van 1799 euro. Pre-orders kunnen nu al geplaatst worden via de webshop van Samsung.

Z Fold 3
Z Fold 3 opengeklapt. Image Credit: Samsung

2. Galaxy Z Flip 3 5G

Gelukkig beseft Samsung dat niet iedereen 1800 euro over heeft voor een vouwbare smartphone. De Z Flip 3 geldt meer als het commerciële model. Z Flip 3 is de opvolger van de Z Flip van vorig jaar. Z Flip 3 is kleiner dan de Z Fold 3 en je vouwt hem horizontaal in plaats van verticaal. Het hoofdscherm meet 6,7” en je hebt een mini-display van 1,9” op de achterkant die je een klok en notificaties toont. Z Flip 3 is gebouwd uit dezelfde stevigere materialen en heeft eveneens een IPx8-rating. Het ontwerp doet wat denken aan de klaptelefoons waar we ons in de jaren 2000 zo mee geamuseerd hebben.

Natuurlijk is deze smartphone technisch veel hoogstaander. Net als de Z Fold 3 heeft de nieuwe Z Flip de Snapdragon 888 als processor. Je moet wel tevreden nemen met 2 12MP-camera’s aan de achterkant en één 10MP-frontcamera. Ook de batterij is met een capaciteit van 3300 mAh minder stevig dan die van de Fold 3. Z Flip 3 kost je 1049 euro en verschijnt op dezelfde dag als zijn broer in de winkelrekken.

Z Flip 3. Image Credit: Samsung

3. Galaxy Watch4 met Wear OS

Genoeg over smartphones als je het ons vraagt. Laten we overstappen naar de Galaxy Watch4. Een aankondiging waar ik ook zeer benieuwd naar was. Niet zozeer om de hardware, maar wel om de software. De Galaxy Watch4 is namelijk het grote debuut van Wear OS, een nieuw besturingssysteem voor smartwatches dat Samsung samen met Google ontwikkelde en Tizen zal vervangen. Wear OS moet voor een soepelere Android-integratie zorgen tussen je devices. Het wordt veel eenvoudiger om applicaties en gegevens over te zetten van je smartphone naar je smartwatch. Dat leidt tot meer overzicht en gebruiksgemak. Zo komt een smartwatch dichter bij wat een smartwatch zou moeten zijn: een smartphone die je rond je pols kan dragen.

De Galaxy Watch4 is ook op vlak van hardware superieur ten aanzien van de Watch3. De smartwatch heeft een snellere processor, hogere schermresolutie (450 x 450 pixels), meer en accuratere sensoren en een verlengde batterijduur (40 uur). Samsung voegt meer trainingsmodi toe en de smartwatch kan biometrische gegevens zoals je BMI en watergehalte meten. Je kan kiezen tussen twee modellen: de Watch4 en de Watch4 Classic. De hardware is volledig hetzelfde, het Classic-model heeft een stijlvollere afwerking. Daar betaal je wel honderd euro extra voor. Watch4 kost 269 euro (40mm) of 299 euro (44mm), Watch4 Classic 369 euro (42mm) of 399 euro (40mm). Verkrijgbaar vanaf 27 augustus en nu al te pre-orderen.

Watch4 Classic met stalen wijzerplaat. Image Credit: Samsung

Galaxy Buds 2

Afsluiten doen we met de tweede generatie Galaxy Buds. Die hebben dynamische 2-wegspeakers om zowel diepe als hogere tonen er helder door te laten komen. Van premium oortjes mag je ruisonderdrukking verwachten en hier schieten de Galaxy Buds 2 zeker niet te kort. Het gebogen design zorgt al voor een eerste ruisfilter, als dat niet volstaat schakel je handmatig de ANC-functie in. Met simpele handgebaren kan je switchen tussen drie geluidsniveaus. Niets staat je nog in de weg om van je favoriete muziek te genieten, waar je ook bent. Wees wel voorzichtig met blootstelling aan water. De IXp2-rating is niet erg hoog voor oortjes.

Wat vind jij van deze nieuwe producten? We horen je mening graag in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business