iCloud Windows 10

iCloud voor Windows 10 is weer een stukje beter nu gebruikers ook hun wachtwoorden volledig kunnen beheren vanop de PC.

Apple heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan iCloud voor Windows 10. Versie 12.5 heeft nu ook de mogelijkheid om alle wachtwoorden die in je iCloud sleutelhanger zitten, te beheren in Windows 10. Het is mogelijk om bestaande wachtwoorden aan te passen, te verwijderen of nieuwe wachtwoorden toe te voegen.

iCloud voor Windows 10

Nadat je éénmalig hebt aangemeld met je Apple ID zal Windows 10 altijd vragen om in het wachtwoordbeheer in te loggen via Windows Hello. Afhankelijk van hoe je de loginfunctie hebt ingesteld is het dus ook mogelijk om via Windows gezichtsherkenning in te loggen in het wachtwoordbeheer.

Als je een aanpassing doet in één van je wachtwoorden zal dat mooi gesynchroniseerd worden met alle andere Apple-apparaten die ingelogd zijn op dat iCloud-account. Een zeer welgekomen feature dus. Nadat Apple begin dit jaar al een Chrome-extensie uitbracht voor iCloud-paswoorden, is er nu ook een extensie voor Edge bijgekomen. We waren bij aanvang niet echt enthousiast over de nieuwe extensie aangezien ze nog vol fouten zat. Dat zou nu beter moeten gaan.

Wie gebruik wil maken van versie 12.5 voor Windows 10 heeft tweestapsverificatie nodig en een toestel met iOS 14 of macOS 11.