Windows 10

Zoals altijd maakt Windows-update wel iets kapot. Deze keer is het de beurt aan de Alt + Tab toetsencombinatie voor multitasking.

Advertentie

De Alt + Tab multitaskingfunctie in Windows 10 lijkt kapot te zijn gemaakt door twee recente updates. Het gaat daarbij om een July 2021 preview update en de verplichte August 2021 Patch Tuesday update. Die laatste (KB5005033) was een verplichte beveiligingspatch die gamingproblemen moest oplossen. Daardoor lijkt nu dus bij heel wat gebruikers de multitaskingfunctie niet meer te werken.

Multitasking in Windows 10

De multitaskingfunctie in Windows 10 is heel eenvoudig. Voor wie de tool nog niet kent, met de toetsenbordcombinatie Alt + Tab krijg je een overzicht van je openstaande programma’s. Je kan ook naar beneden scrollen om terug te gaan in de tijd. Zo kan je enkele dagen terug gaan in je gebruiksgeschiedenis met Alt + Tab.

Verschillende gebruikers melden nu dat ze problemen hebben met die tool. Ze werkt niet meer of opent en sluit weer meteen. Gebruikers worden in de meeste gevallen gewoon automatisch doorgestuurd naar het bureaublad.

Hoe los je dit probleem op?

Gebruik je vaak multitasking in Windows 10 en wil je dit probleem aanpakken? De fout zou in de Nieuws- en Interesses-sectie zitten. Gelukkig kan je de bug oplossen. Dat doe je door het Nieuws- en Interesses-onderdeel van de taakbalk uit te schakelen. Zo ga je te werk:

  1. Klik met je rechtermuisknop op de taakbalk
  2. Ga naar ‘Nieuws & Interesses’
  3. Kies voor ‘uitschakelen’

Normaal gezien moet het vak met nieuws & interesses nu verdwijnen en zou de combinatie Alt + Tab weer moeten werken. Je kan de cumulatieve update ook verwijderen als je de Nieuws- en Interesses-sectie vaak gebruikt.

Multitasking bug Windows 10
Schakel Nieuws en Interesses uit of verwijder de update.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here