Android Auto voor smartphones

Zoals aangekondigd gaat Google nu stilaan Android Auto voor smartphones uitfaseren. Dat doet het vanaf Android 12.

Advertentie

Google zet Android Auto voor smartphones stop. Dat heeft het bedrijf een hele tijd geleden al gecommuniceerd. De applicatie zou in de toekomst worden uitgefaseerd en meer richting Google Assistant gepusht worden. Daar is de zoekmachinegigant nu mee begonnen. De applicatie is wel nog beschikbaar in de Google Play Store want het bedrijf zou de verandering pas doorvoeren in Android 12.

Android Auto voor smartphones

Momenteel zijn er al gebruikers die Android 12 draaien op Googles Pixel-smartphones, alleen zij lijken de doorgevoerde wijziging al te zien. Wie de applicatie dan opendoet, krijgt een melding te zien dat ze niet meer werkt en je doorgestuurd zal worden naar Google Assistant of het infotainmentsysteem van je wagen natuurlijk. In Google Assistant zullen gebruikers dan de Driving Mode gaan gebruiken.

Die Driving Mode in Google Assistant wordt dus de nieuwe locatie en place-to-be. Als je hierop tikt zal Google Maps automatisch naar voren komen. Je kan vanuit een snelmenu dan ook applicaties als Spotify, of Telefoon openen. De Driving Mode is dus in principe niet veel meer dan de bestaande app ‘Android Auto voor smartphones’ met als grootste verschil dat gebruikers nu wel meer richting Google Assistant worden gepusht.

Vanaf Android 12 zal het dus gedaan zijn met de applicatie Android Auto voor smartphones, dat heeft Google officieel bevestigd aan 9to5Google.


Gerelateerde artikelen

Android Auto komt officieel naar België

Google gaat de beschikbaarheid van Android Auto wereldwijd drastisch uitbreiden. Vooral in Europa komen er heel wat landen bij. Ook België en Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here