Tesla Model Y

De Model Y van Tesla is eindelijk ook bij ons beschikbaar. De eerste leveringen zullen - zoals gepland - plaatsvinden in september.

Advertentie

De Tesla Model Y is sinds enkele dagen ook beschikbaar in België. De autobouwer is officieel gestart met het leveren van Y-modellen in heel Europa. Daarmee volgt Tesla de vooropgestelde planning. Eerder dit jaar werd het model al gelanceerd in de Verenigde Staten en China.

Op LinkedIn verscheen ook een post waarin een van de eerste Duitse klanten zijn Model Y kreeg. De eerste leveringen in Nederland en België zijn voor september en je kan de wagen ook gaan bezichtigen in 4 Belgische toonzalen.

Tesla Model Y

De nieuwe Model Y is kleiner dan de Model X en heeft meer dan 2.000 liter aan laadruimte als je de zetels weghaalt. Wie interesse heeft kan het nieuwe model gaan bezichtigen in Tesla Aartselaar, Brussel, Hasselt en Gent-Latem. De verschillende data zijn hier terug te vinden.

De Model Y komt helaas nog niet uit de Duitse Gigafactory. Die is nog niet klaar voor productie, echter zou het wel de bedoeling zijn om Europese leveringen in de toekomst vanuit Brandenburg te laten produceren. Momenteel komt het model voor Nederland en België nog uit de Chinese fabriek.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here