Xiaomi

Eén van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld past zijn branding aan. Submerk Mi verdwijnt, Xiaomi blijft.

Advertentie

Xiaomi is de voorbije jaren een van de grootste smartphonemerken ter wereld geworden. Het bedrijf heeft altijd ingezet op submerk Mi. Smartphones werden altijd aangekondigd waarbij ergens wel Mi in de naam stond, dat deed zeker geen goed aan de onduidelijkheid van hun toestelportfolio.

Mi werd namelijk ook gebruikt voor smarthometoestellen en andere producten. Xiaomi wil vanaf nu zijn – intussen populaire – naam gebruiken voor nieuwe producten. De recent gelanceerde Xiaomi 11 heeft al geen Mi meer in de benaming, dat geldt ook voor de Xiaomi Mix 4 (zijn voorganger heette de Mi Mix).

Xiaomi zonder Mi

De wijziging in de branding van het smartphonemerk werd bevestigd door een woordvoerder aan XDA-Developers. Het bedrijf heeft submerk Mi op pensioen gezet. Voortaan zullen nieuwe producten het submerk dus niet meer dragen.

In de hele wereld, en vooral in China, is Xiaomi de voorbije jaren een prestigieus merk geworden. Het bedrijf weet dat en wel de associatie met die merknaam kracht bijzetten. Xiaomi Mi wordt dus gewoon Xiaomi, kort en duidelijk.

De woordvoerder liet aan XDA-Developers ook weten dat alle nieuwe producten die vanaf nu gelanceerd worden onder merknaam Xiaomi zullen vallen. Bijvoorbeeld bij de Xiaomi 11 is dat het geval. Hopelijk zal dit de benaming van de smartphones ten goede komen.


Gerelateerde artikelen

Komt Xiaomi weldra met 192 megapixel smartphonecamera?

Gaat Xiaomi binnenkort de eerste smartphone met een 192MP camera uitbrengen? Nieuwe geruchten wijzen alvast in die richting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here