Nieuws

Xiaomi wil binnen drie jaar grootste smartphonefabrikant zijn

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi is goed op weg om Samsung van de troon te stoten en wil die doelstelling snel bereiken.

Xiaomi heeft ook alle redenen om hoge ambities uit te spreken. Uit marktcijfers die IDC eind juli publiceerde bleek al dat Xiaomi haasje over had gedaan bij Apple. Ze zagen in vergelijking met de lente van 2020 het aantal verkochte smartphones met 86% stijgen en hun marktaandeel maakte een sprong van 10% naar 17%. Hoewel ook Apple zijn verkoop zag stijgen, haalde de iPhonegigant een marktaandeel van ‘slechts’ 14% binnen. Apple heeft voor het najaar wel nog een serieuze troefkaart achter de hand met de nieuwe iPhone die op komst is.

De tweede plaats in de globale smartphonemarkt zet de opkomst van Xiaomi nog meer in de verf. Het bedrijf is opgestaan als de troonopvolger van Huawei. Met een tweede plaats neemt CEO Lei Jun niet voldoende. Dat liet hij optekenen tijdens de lancering van de nieuwe Mi Mix 4: “Onze huidige doelstelling is het vasthouden van onze huidige positie in het smartphonelandschap. Maar we willen de grootste zijn.” Volgens Lei Jun moet dat binnen drie jaar mogelijk zijn. Om dat te bereiken moet Xiaomi Samsung inhalen, dat al jarenlang de ranglijst aanvoert. Geen eenvoudige opgave, maar het verschil wordt met het kwartaal kleiner.

Comeback van de Mi Mix

Met de Mi Mix 4 brengt Xiaomi haar tweede vlaggenschiplijn opnieuw tot leven. Het was immers al van 2018 geleden dat Xiaomi nog eens een nieuwe Mix-smartphone op de markt bracht. Wat meteen in het oog springt, is het display dat geen frontcamera meer bevat. De Mi Mix 4 is één van de eerste commerciële toestellen die de selfiecamera via CUP-technologie (Camera Under Panel) in het display verwerkt. Zo heb je geen lelijke cameranotch meer. Ook OPPO is volop aan het experimenteren met deze technologie. Voorlopig lijkt de Mi Mix 4 wel enkel te zullen verschijnen in China. Daar kost hij 4999 yuan (658 euro) voor het instapmodel en 6999 yuan (921 euro) voor de 12GB/512GB-configuratie.

xiaomi mi mix 4
Mi Mix 4. Image Credit: Xiaomi

Het Chinese technologiebedrijf had nog wat andere gadgets in de aanbieding, zoals een televisie, tablet en de vreemde robothond ‘CyberDog’, die op een tweeling van de robothond Spot (Boston Dynamics) lijkt.

CyberDog. Image Credit: Xiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business