Nieuws

iPhone 13 krijgt 3 grote camera-upgrades

Camera-upgrades iPhone
De nieuwe iPhones die binnenkort op de markt komen, krijgen minstens drie grote camera-upgrades, waaronder eentje voor video-recording.

Apple lijkt er steevast van overtuigd dat de camera-upgrades een sleutelrol zullen spelen in zijn nieuwe line-up, zo meldt Bloomberg. Met de nieuwe features willen Tim Cook en co niet alleen de concurrentie aftroeven, maar ook iPhone-fans overtuigen om te upgraden. 

Zo krijgen de nieuwe telefoons een videoversie van de gekende portretmodus en de optie om te filmen in het straffere ProRes-formaat. Het derde luik is een nieuw systeem dat met een soort filters de kleuren en beeldkwaliteit van foto’s moet vergroten.  

3 grote camera-upgrades 

Apple introduceerde zijn Portrait-modus met de iPhone 7 in 2016 en die functie werd erg populair. Concreet laat die de lens toe om de persoon scherp in beeld te brengen en mooi te accenturen door de achtergrond onscherp te maken. Dat wordt het ‘bokeh’-effect genoemd. Bij de nieuwe iPhones wordt die techniek doorgetrokken voor video. Bij Cinematic Video creëert de dieptesensor een effect dat de gebruiker zal toelaten om de gradatie van wazigheid aan te passen na de video-opname. 

Daarnaast is er de nieuwe ProRes-feature voor video. Met de nieuwe toestellen zal je videoclips in een hogere kwaliteit kunnen opnemen. Dat moet meer mogelijkheden geven aan wie graag video’s monteert en naar betere beeldkwaliteit verlangt. Het zou om hetzelfde formaat gaan dat door professionele videomonteurs gebruikt wordt in de filmindustrie. Het nadeel is wel de gigantische bestandsgrootte, meteen de reden waarom de techniek tot nu toe niet gebruikt werd voor consumentencamera’s. Afwachten hoe Apple dat gaat oplossen. 

Tot slot is er nog een feature die fotografen meer controle geven over het kleurenpalet en contrast van iPhone-kiekjes. Gebruikers zullen verschillende stijlen kunnen toepassen op hun beelden. Eentje daarvan is de optie om kleuren warmer of koeler weer te geven. Door witte tinten echt wit te houden, zouden de beelden realistischer moeten worden. Wie van meer drama houdt, zal kunnen gaan voor donkerdere beelden met meer contrast. Die functies worden gerealiseerd met AI en verschillen in dat opzicht van traditionele filters, die gewoon over de volledige foto gelegd worden. 

Nog meer nieuwigheden? 

Het lijdt dus geen twijfel meer dat het de camera’s zullen zijn die de show stelen. Verder beloven de nieuwigheden vrij bescheiden te worden. De nieuwe iPhones krijgen een snellere A15-chip en een kleinere notch. Nieuwe schermtechnologie moet de ervaring vloeiender maken. Het design van de iPhone 12-modellen en hun schermdiagonalen (5,4 en 6,1 inch voor de standaardmodellen en 6,1 en 6,7 inch voor de Pro-versies) blijven behouden.  

Doorgaans lanceert Apple zijn iPhones in september. Vorig jaar schoof de voorstelling op naar oktober, omwille van COVID-19. Dit jaar lijkt de timing toch een aantal weken vroeger te vallen, al zal het wellicht om een virtueel launch event gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business