Nieuws

YouTube brengt picture-in-picture in oktober naar iOS

Picture-in-picture YouTube iOS
Gebruikers kunnen zich nu nog inschrijven voor de experimentele functies in Premium. Vanaf november komt picture-in-picture er voor iedereen.

Dat heeft het bedrijf beloofd aan iOS-gebruikers. Picture-in-picture, beeld-in-beeld of scherm-in-scherm, het zit al jaren in Apples iOS. Toch maakte één van de grootste apps op je iPhone er al die tijd geen gebruik van. Vanaf oktober gaat YouTube starten met de uitrol van picture in picture. In eerste instantie zal dat voor Premium-abonnees zijn, nadien komen ook alle andere gebruikers zonder abonnement aan de beurt. Wanneer dat laatste van start gaat, werd echter niet meegedeeld.

Picture-in-picture

Wie graag nu al meedoet en een Premium-abonnement heeft kan zich inschrijven voor de experimentele functies. Momenteel zit de picture-in-picture-functie nog in een experimentele fase tot en met 31 oktober 2021. Wie daarna gebruik wil maken van de nieuwe feature, kan best de YouTube-applicatie opnieuw installeren.

Door scherm-in-scherm nu toch toe staan kan YouTube beter concurreren met andere videoplatformen die de functionaliteit al veel langer ondersteunen. Het platform van Google heeft jaren vastgehouden aan een werking die “gratis muziek luisteren via YouTube” moest beperken. Steeds meer gebruikers vroegen toch om scherm-in-scherm waardoor het bedrijf nu wel overstag moet gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business