Opel Astra-e Peugeot E-308

In 2023 zal Stellantis de Peugeot E-308 en Opel Astra-e op de markt brengen. Prijzen en autonomie zijn echter nog niet gekend;

Advertentie

Gisteren heeft Opel zijn nieuwe hatchback, de Astra, voorgesteld. De wagen heeft een ultieme make-over gekregen en zal in eerste instantie beschikbaar zijn in ICE en plug-in hybride. Stellantis, het moederbedrijf boven Opel, laat echter weten dat er vanaf 2023 ook een elektrische versie van de Astra op de markt zal komen. Vermoedelijk zal dat de Astra-e worden als we de naamgeving bij de andere elektrische modellen mogen volgen. Prijzen en autonomie van de elektrische Astra zijn nog niet gekend.

Elektrische Opel line-up

Vanaf 2028 wil Opel alleen nog elektrische auto’s aanbieden in Europa. Opel zit nu al midden in een uitgebreid elektrificatie-offensief. Het merk biedt in 2021 al negen geëlektrificeerde modellen aan en tegen 2024 zijn van alle modellen ook geëlektrificeerde versies leverbaar.

Opel voert nu al diverse volledig elektrische modellen, zoals de Corsa-e, Mokka-e, Combo-e, Vivaro-e en Movano-e. In de loop van 2023 voegt Opel een volledig elektrische Astra-e toe aan de line-up. Plug-in hybrides heeft Opel in de vorm van de Opel Grandland Hybrid en vanaf nu ook van de nieuwe Astra.

Peugeot E-308

Een tweede populaire hatchback van Stellantis is de Peugeot 308. Ook die zal vanaf 2023 beschikbaar zijn met een volledig elektrische motor. Bij Citroën/DS brengen ze dan weer een EV-versie van de nieuwe DS 4. Alle voorgaande modellen zullen door Stellantis ontwikkeld worden op het EMP2-platform. In 2023 zou de autogigant ook een nieuw eVMP-platform voorstellen, echter zullen de voorgenoemde modellen daar nog niet voor gebouwd worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here