Nieuws

Volkswagen ID.Life biedt 400 km autonomie vanaf 20.000 euro

Volkswagen ID.Life
De Volkswagen ID.Life wordt een compacte EV die kleiner is dan de bestaande ID.3. Vergelijkbaar met een Honda-e of Corsa-e.

Volkswagen heeft deze week op IAA in München een nieuwe kleine SUV voorgesteld. De ID.Life is een compacte wagen die kleiner is dan de ID.3. De nieuwe elektrische Volkswagen werd voorgesteld als een conceptwagen maar moet wel al een beeld vormen van het nieuwe model dat in 2025 van de band zal rollen. De ID.Life zal gebouwd worden op het MEB Short-platform, biedt 400 kilometer autonomie volgens WLTP-normen en zou volgens het automerk te koop zijn vanaf 20.000 euro.

Volkswagen ID.Life

De compacte EV krijgt op basis van het kleine platform voorwieltractie, een 172 kW elektrische motor en zal accelereren in 6,9 seconden naar 100 km/u. Volgens Volkswagen moet de 57 kWh-batterij een autonomie van 400 kilometer bieden. Het automerk deelde verder geen uitvoeringen, het is ook niet duidelijk of de ID.Life kleinere batterijpakketten zal krijgen.

Het doel van de Duitse autogigant? Tegen 2030 een marktaandeel van 70% in Europa en de V.S. behalen en in China 50% van de elektrische automarkt. Het bedrijf streeft ernaar een elektrische wagen te kunnen aanbieden vanaf 20.000 euro, alleen is het onduidelijk of dat ook met hetzelfde batterijpakket van 57 kWh zal zijn.

Het interieur van een conceptwagen spreekt zoals altijd tot de verbeelding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business