Nieuws

WhatsApp breidt ‘Laatst Gezien’-functie uit

Wil je je activiteit op WhatsApp voor bepaalde mensen verbergen? WhatsApp gaat je meer opties geven om Laatst Gezien aan te passen.

De functie ‘Laatst Gezien’ dient om je contacten te vertellen wanneer je voor het laatst online was op WhatsApp. Zo weten mensen of het een goed moment is om je een bericht te sturen of niet. Maar omdat je niet iedereen een inkijk in je privéleven wil geven, introduceerde WhatsApp enkele jaren geleden de mogelijkheid om Laatst Gezien uit te schakelen. Je kan daarbij kiezen om de info voor iedereen uit te zetten of enkel voor mensen die nog niet tot je contactenlijst behoren. Deze instelling vind je onder het menu ‘Privacy’.

laatst gezien whatsapp
Verberg jezelf op WhatsApp. (Screenshot)

Wie niet weg is, is gezien

Er zou nu een optie bijkomen, beweert WABetaInfo. De website is gespecialiseerd in het doorpluizen van bètabestanden van de berichtenapplicatie op zoek naar nieuwe features. Je zal voortaan ook je Laatst Gezien-status kunnen verbergen voor bepaalde contacten. Zijn er enkele contacten waardoor je liever niet gestoord wordt, dan kan je hen op het verkeerde been zetten zonder iedereen te moeten uitsluiten. Bijgevolg zal je dat ook niet meer voor de personen in kwestie kunnen zien, maar wellicht zit je daar dan niet veel mee in. Het is geen grote aanpassing, maar het maakt dat je je privacy-instellingen weer beter naar eigen behoeften kan instellen. Met je Privacystatus kan je deze aanpassing ook al maken.

whatsapp laatst gezien aanpassen
Image Credit: WABetaInfo

Wanneer deze aanpassing er komt, dat is nog giswerk. De bèta zit nog in een ontwikkelingsfase. WABetaInfo ontdekte de functie in een bèta voor iOS, maar de kans lijkt wel vrij aannemelijk dat de instelling er ook zal komen voor Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business