Homey Bridge

Homey brengt een gratis app op de markt in combinatie met een nieuwe Homey Bridge. Er komt ook een betalende abonnementendienst.

Advertentie

Smart home-gigant Athom heeft zijn bestaande hardware vervangen door de Homey Bridge. Een nieuwe bridge waarmee je duizenden smart home-toestellen vanuit één plaats kan beheren en bedienen. Ikea, Spotify, Hue, Netatmo en blijf zo maar doorgaan. Bovendien komt het bedrijf ook met een nieuwe abonnementsdienst van 2,99 euro per maand. Die dienst heeft de naam Homey Premium gekregen en is niet verplicht te gebruiken met de Homey Bridge.

Homey Bridge

Voor apparaten die niet direct met het internet verbonden zijn, kunnen gebruikers Homey Bridge aanschaffen voor eenmalig € 69, om apparaten op Bluetooth, Zigbee, Z-Wave, 433MHz en Infrarood te verbinden. Ondanks dat een abonnement niet nodig is de Bridge te gebruiken, krijgt een gebruiker bij aanschaf van het toestel drie maanden gratis Homey Premium.

De app

Vanaf vandaag is Homey een gratis app. Iedereen kan nu zijn of haar eigen smart home maken in de Homey app, slimme apparaten aansluiten en die automatiseren met Flows, zonder hiervoor een fysiek product aan te hoeven schaffen. Een opvallende zet van Athom. Wie wil kan zich vandaag al inschrijven voor het bètaprogramma.

Het bedrijf is erin geslaagd om naar eigen zeggen meer dan 50.000 smart home-apparaten van meer dan 1000 merken te verwerken in één toestel. Het bedrijf heeft onder andere Homey Energy waarmee de dienst je energie en geld wil doen besparen.