Nieuws

Dit dock van Logitech tilt je werkplek naar een hoger niveau

Logi Dock
Met het Logi Dock wil Logitech een einde maken aan rommelige werkomgevingen en vergaderen makkelijker maken.

Vandaag heeft Logitech Logi Dock voorgesteld, een alles-in-één docking station dat je extra connectiviteit moet gaan bieden op kantoor of tijdens het thuiswerken. Het dok bevat een reeks aansluitingen voor extra connectiviteit, een ingebouwde speakerphone en bedieningsknoppen voor meetings. 

Gedaan met kabelrommel

Volgens Logitech is het tijd om orde te scheppen in de chaos die onze bureau is. Volgens een onderzoek van het merk gelooft maar liefst 77 procent van werknemers dat een rommelige werkomgeving een negatief effect heeft op de productiviteit. Het Logi Dock moet hier de oplossing bieden en dienst gaan doen als een centrale hub voor alles. Zo kan je tot vijf USB-apparaten aansluiten (meer dan bij de gemiddelde laptop) en tot twee monitoren. Bovendien kan je je toetsel tegelijkertijd opladen met een snelheid tot 100W.  

‘Op het moment dat de pandemie insloeg hebben we een ongelooflijke hoeveelheid tijd met onze eindgebruikers doorgebracht om te leren begrijpen waar zij op dat moment behoefte aan hadden en hoe we hun pijnpunten vanuit een thuiswerksituatie zouden kunnen verhelpen. Het resultaat is de Logi Dock’, zei Scott Wharton, general manager en vice president van Logitech Video Collaboration. ‘De Logi Dock is een en moderne docking-oplossing die essentiële functies bevat om samen te werken, zoals een betere controle over het dempen van geluid en one touch join. En niet onbelangrijk: het verandert de werkruimte in een elegante werkruimte die we allemaal willen hebben.’

Om het dock te ondersteunen is er de Logi Tune software, die je persoonlijke wijzigingen laat maken. Dit is inclusief kalender integratie, wat op zijn beurt dan weer de intelligente belichting van Logi Dock activeert. Zo krijg je een visueel signaal als er een meeting zit aan te komen, of kan je aan collega’s duidelijk maken dat je in een meeting zit. Ook zijn er intuïtieve knoppen toegevoegd om gemakkelijk deel te nemen aan calls, geluid te dempen, een camera in of uit te schakelen en calls te beëindigen, om meetings soepel te laten verlopen. 

Naast de noise-cancelling speakerphone kan je het Logi Dock ook gebruiken in combinatie met de recent aangekondigde Zone Wireless-headset of Zone True Wireless earbuds, die met meerdere apparaten tegelijk gebruikt kunnen worden en het dus mogelijk maken om makkelijk te wisselen op basis van je persoonlijke situatie. 

Prijs en beschikbaarheid

Logi Dock is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: Graphite en Wit (Graphite is enkel voor Microsoft Teams). Het dock is wereldwijd verkrijgbaar in de winter van 2021/2022 en heeft een adviesprijs van 399 euro. De Logi Tune (calendar feature) is nu beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business