Nieuws

Proximus geeft Pickx+ een eigen televisiekanaal

Televisieabonnees van Proximus krijgen er binnenkort een nieuwe optie bij. Pickx+ zal als een aparte formule aangeboden worden.

Proximus lanceerde eind april Pickx+, een streamingkanaal dat een mix biedt van nationale en internationale topsport, films en series. Om toegang te krijgen tot het kanaal moet je in bezit zijn van een All Sports-, een All Stars- of gecombineerd abonnement. Via een persmededeling maakt Proximus bekend dat Pickx+ haar eigen plekje in het televisieaanbod zal krijgen. “Met deze bredere lancering breiden we een verlengstuk aan de succesvolle intrede van Pickx+”, zegt hoofd van consumentendiensten Jim Casteele.

Vanaf 15 september kan je Pickx+ terugvinden via kanaal 13 (of 239 als je in Brussel woont). Om te kunnen ervaren wat deze nieuwe zender te bieden heeft, geeft Proximus een gratis testperiode van drie maanden cadeau. Wil je daarna Pickx+ blijven bekijken, dan kost dat je nog 4,99 euro. De maandelijkse abonnementsprijs ligt dus een stuk lager dan voor de andere extra televisiepakketten van de telecomprovider. Pickx+ is ook via een web- en mobiele applicatie te bekijken.

Eigen content in de kijker

Proximus ziet Pickx+ vooral als de ideale etalage om haar eigen content, geproduceerd in het Proximus Media House, in de kijker te zetten. Bij de lancering op 15 september zal Proximus ongetwijfeld enkele van haar eigen producties op ons los laten. Proximus heeft enkele bekende figuren uit de Vlaamse televisiewereld weten strikken. Zelf pakken ze graag uit met de comeback van Margriet Hermans. Omdat niet iedereen daar op zal zitten wachten, behoren ook enkele gelauwerde buitenlandse films en series tot het fictieaanbod. Onder meer The Handmaid’s Tale, Nashville en My Life is Murder moeten extra abonnees binnenhalen.

Natuurlijk mogen de sportliefhebbers niet vergeten te worden. Proximus bezit al enkele jaren de exclusieve rechten om alle Champions League-wedstrijden te mogen uitzenden. Dat contract wisten ze onlangs nog te verlengen tot 2024. Via Pickx+ zullen ook samenvattingen getoond worden uit de belangrijkste wieler-, basketbal- en hockeycompetities.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business