China automerk Great Wall Motors Ora WEY

Automerk Great Wall Motors surft mee op de trend van Chinese wagens in Europa. Met twee dochtermerken zal het in 2022 bij ons debuteren.

Advertentie

Ken jij Great Wall Motors (GWM) al? Zoals je al uit de naam kan afleiden komt het automerk uit China. GWM is geen nieuwkomer, althans niet in China. De autobouwer bestaat al sinds 1984 maar verkocht tot voor kort alleen in eigen land. Nu wil het merk – net zoals andere Chinese automerken – de Europese markt veroveren. Op de IAA autobeurs in München heeft GWM met dochtermerken Ora en WEY twee nieuwe elektrische modellen gelanceerd. Ora CAT en de WEY Coffee 01 komen in 2022 naar Europa.

Ora CAT & WEY Coffee 01

Naast China zijn Rusland en India heel belangrijke markten voor GWM. Het automerk staat vooral bekend om de productie van grotere SUV’s en pickups in voorgenoemde landen. Nu is de Europese markt aan de beurt. GWM wil met dochtermerk Ora onze harten veroveren. Dat gaat het in eerste instantie doen met een elektrische SUV en een elektrische hatchback. Die laatste draagt de naam “CAT” en de elektrische SUV heeft de naam Coffee 01 gekregen. Bizarre benamingen, al is het niet duidelijk of die naam ook zal blijven.

De elektrische SUV van WEY zou een autonomie van 150 kilometer hebben. Het gaat hier om een plug-in hybride. De Ora CAT daarentegen zal een volledig elektrische hatchback worden met 400 kilometer autonomie. Beide modellen zullen voor het einde van dit jaar in verkoop gaan en begin volgend jaar op de Europese wegen rondrijden.

De prijzen van beide modellen zijn nog niet bekendgemaakt.

De Ora CAT of Hao Mao zoals ze hem in China noemen.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here