Microsoft Teams Apple CarPlay

Na de meest recente update is Microsoft Teams beschikbaar voor Apple CarPlay. Een autorit is dus geen argument meer.


Lockdowns verdwijnen, files komen. Het leven – zoals we dat voor 2020 kenden – begint stilaan weer op gang te komen. Deels toch. Er zijn namelijk een aantal dingen blijven plakken: thuiswerken en videocalls. Apps als Microsoft Teams of Zoom staan voortaan in het collectief geheugen van jouw en je smartphone. Dat heeft ook Microsoft begrepen en dus lanceert het een applicatie voor CarPlay zodat je die ene meeting niet hoeft te missen omdat je in de wagen zit.

Teams op CarPlay

Vandaag de dag rijden er al wagens rond met een camera aan boord, toch hoef je niet te panikeren. Microsoft Teams zal alleen beschikbaar zijn voor audiocalls. Je kan dus deelnemen aan de meeting, je ziet je collega’s niet en omgekeerd ook niet.

Wie Teams op zijn iPhone heeft staan zal het icoon automatisch zien verschijnen in CarPlay. Je kan via de app je collega’s contacteren of via Siri. Roep eenvoudigweg “Hey Siri, bel collega X of Y” en je bent vertrokken. Ook deelnemen aan een meeting is heel eenvoudig zoals je dat gewoon bent. Afhankelijk van de instellingen van de admin kan het ook zijn dat Teams niet is geactiveerd voor CarPlay.


Telefoon-app

Een tweede – welgekomen verbetering – is de ondersteuning voor Apples CallKit. Microsoft heeft deze toegevoegd aan Teams zodat inkomende calls nu gewoon in de iOS Telefoon-app terechtkomen. Je wordt zelfs niet meer doorverwezen naar de Teams-app.