Microsoft Account wachtwoordloos 2

Wie wil, kan voortaan door het leven met een Microsoft Account zonder wachtwoord. Er zijn verschillende alternatieven. Hoe werkt het?

Advertentie

De toekomst met een wachtwoordloos account is gearriveerd. Microsoft start als een van de eerste giganten met een nieuw systeem waarvoor je geen wachtwoord meer nodig hebt om in te loggen op je Microsoft Account. Wie wil, kan zijn gekoppelde wachtwoord verwijderen en voortaan inloggen met de Microsoft Authenticator-app, een verificatiecode, een beveiligingssleutel of zelfs Windows Hello.

Wachtwoordloos Microsoft Account

De techgigant gaf eerder al aan dat hij werkte aan een manier om gebruikers minder op te zadelen met wachtwoorden. Ook Google werkt aan een gelijkaardig systeem. Vanaf vandaag is het dus mogelijk om het wachtwoord van je Microsoft Account te verwijderen. In dat geval word je als gebruiker sowieso doorgestuurd naar de Microsoft Authenticator-app.

Hoe verwijder ik het wachtwoord van mijn Microsoft Account?

1. Open de Microsoft Authenticator-app

2. Tik op je accountnaam

3. Kies voor beveiligingsgegevens bijwerken

4. Log in en ga naar extra beveiliging

5. Tik op inschakelen bij het onderdeel ‘Account zonder wachtwoord’

Zijn er nadelen aan een wachtwoordloos account?

Het enige nadeel dat je hiermee kan ondervinden is dat je toegang kan verliezen tot oudere applicaties en diensten zoals Office 2010 en ouder of de login van je Xbox 360. Ook waarschuwt Microsoft dat je dan geen login meer hebt voor Windows 8.1, 7 of ouder.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here