Nieuws

WhatsApp brengt multi-device via bèta naar alle gebruikers

WhatsApp multi-device bèta
Wie zin heeft kan vandaag al aan de slag met multi-device-ondersteuning in WhatsApp. Je hebt er wel de nieuwste app-versie voor nodig.

Goed nieuws voor wie WhatsApp graag op meerdere apparaten tegelijkertijd wil gebruiken: de chatapp is begonnen met de uitrol van nieuwe multi-device-functies via een bètatest. Iedereen kan deelnemen aan de bèta als je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd. Door aan de testfase deel te nemen, word je uitgelogd op alle gekoppelde apparaten, daarna kan je gewoon weer aan de slag.

WhatsApp op meerdere apparaten

Wie WhatsApp opendoet, naar instellingen gaat en kiest voor gekoppelde apparaten zal een pop-up te zien krijgen waarin de app vraagt om deel te nemen aan het bètaprogramma voor meerdere apparaten of multi-device. De applicatie zal je – zoals vermeld – uitloggen van alle bestaande gekoppelde apparaten. Geen zorgen, je kan nadien gewoon weer aanmelden op je favoriete toestellen. De nieuwe functie maakt het mogelijk om vier apparaten tegelijk te gebruiken. Het is niet mogelijk om je aan te melden op andere smartphones, het gaat hier momenteel nog om desktops of laptops.

De bedoeling van WhatsApp is om de applicatie ook beschikbaar te stellen voor tablets. Zo wordt er al gewerkt aan een applicatie voor iPad- en Androidtablets. Op die manier zal je ook eindelijk vanop je tablet \kunnen WhatsAppen.

Zijn er nadelen?

Wie vandaag deelneemt aan het bètaprogramma en contact wil maken met iemand die een verouderde versie van WhatsApp heeft, zal dat niet kunnen. Het bedrijf geeft ook aan dat de nieuwe tools nog in ontwikkeling zijn en ze dus bijvoorbeeld meer batterij en prestaties kunnen opeisen. Toch is het leuk om er al mee aan de slag te kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business