cloudback-ups WhatsApp

We zitten er al lang op te wachten en eigenlijk is WhatsApp er rijkelijk laat mee. Toch komt er eindelijk een iPad-applicatie en ze is nu in bètatest.

Advertentie

Dat WhatsApp al een tijdje werkt aan multi-device-support en een daarbij horende iPad-app wisten we al. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde WaBetaInfo zit de iPad-app voor WhatsApp momenteel al in een publieke bèta. Gebruikers die aan het bètaprogramma deelnemen zien tussen hun lijst met apparaten nu ook de iPad-app staan. Nog volgens de website zal het om een volwaardige applicatie gaan en geen webapp.

WhatsApp voor iPad

De bedoeling is dus dat je met de nieuwe applicatie voor iPadOS aan de slag kan zonder dat je daar op dat moment je telefoon voor nodig hebt. Dat de app momenteel al in een publieke bèta beschikbaar is, is goed nieuws. Volgens WaBetaInfo zou het daardoor niet lang meer mogen duren vooraleer de update zal doorgevoerd worden. Een exacte datum werd door WhatsApp niet gecommuniceerd.

Nu de chatapp eindelijk multi-device 2.0 gaat ondersteunen, zullen gebruikers in de toekomst tot vier apparaten tegelijk kunnen gebruiken met hun WhatsApp-account. Gesprekken en bestanden blijven – zoals vandaag – met encryptie en zonder dat je een smartphone nodig hebt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here