Nieuws

WhatsApp krijgt eindelijk iPad-app en multi-device-support

WhatsApp krijgt eindelijk een applicatie voor iPad. Facebook voegt ook multi-device support en meer opties voor verdwijnende berichten toe.

Het was CEO Mark Zuckerberg zelf die de update bevestigde aan WaBetaInfo. De berichtendienst telt al meer dan 2 miljard gebruikers en moederbedrijf Facebook komt hun dus tegemoet met nieuwe features. Het mag best vreemd genoemd worden dat wie op zoek ging naar de iPad-app van WhatsApp van een kale reis thuiskwam. Er komt nu eindelijk een dedicated app aan.

Daarnaast voegt Facebook multi-device-ondersteuning toe. De iPad-app en andere updates hebben nog geen releasedatum. “Soon”, zei Zuckerberg. WhatsApp-baas Will Cathcart gaf een woordje uitleg. Concreet zullen gebruikers tot vier verschillende toestellen kunnen koppelen aan één account. “Het was technisch een grote uitdaging om al je berichten en content fatsoenlijk te laten synchroniseren tussen verschillende toestellen. WhatsApp zal blijven werken, ook wanneer je telefoon uitvalt met een lege batterij. We hebben een oplossing gevonden en kijk er erg naar uit om ze binnenkort uit te rollen”, aldus de Facebook-bobo. 

Verdwijnende berichten 

De berichtendienst introduceerde vorig jaar al de mogelijkheid om berichten te voorzien van een timer. Na zeven dagen konden ze verdwijnen. Die feature krijgt nu een uitbreiding. In Snapchat-stijl kunnen WhatsApp’ers straks ook foto’s en video’s versturen die je maar één keer kan bekijken. Daarna zal de app ze automatisch wissen. De verdwijnmodus zal standaard aangezet kunnen worden voor alle nieuwe chats binnen WhatsApp.  

Een releasedatum is er dus niet. Zuckerberg en Cathcart hadden het over een publieke bètarelese “in de komende twee maanden”. Ook over de iPad-app werd niet in detail gecommuniceerd. Dat is ongetwijfeld iets waar veel iPad-gebruikers al lang op zaten te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business