Music-bug iPhone 13

Wie een iPhone 13 of nieuwe iPad koopt, zal die meteen moeten updaten om Apple Music te kunnen gebruiken. Een bug legt de app lam.

Advertentie

De techreus roept zijn klanten op om de laatste updates te installeren, zo merkte MacRumors op. Wie op zijn iPhone 13 of nieuwe iPad out-of-the-box aan de slag wil met Apple Music, zal wellicht tegen problemen aanlopen. Blijkbaar krijgen gebruikers maar moeilijk toegang tot hun Apple Music-bibliotheek en instellingen. Ook Sync Library, om hun nieuwe toestel vanop een back-up te herstellen, doet het niet. 

Music-bug slaat meteen toe 

De bug plaagt zowat alle nieuwe Apple-toestellen, zoals de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, de iPad Mini van de 6de generatie en de laatste nieuwe iPad.

Apple onthulde zijn nieuwe smartphones en tablets op 14 september. Het grootste en duurste exemplaar is de iPhone 13 Pro Max. Die kreeg een scherm van 6,33 inch en een prijskaartje van 1.599 euro. De standaard-iPhone 13 en iPhone 13 Mini hebben kleinere notches dan hun voorgangers. De meest opvallende update vinden we misschien wel bij de batterijen, die de gebruiksduur zonder oplaadbeurt soms tot wel 2,5 uur kunnen verlengen.  

Daarnaast kreeg de nieuwe basis-iPad nu een snellere A13 Bionic-chip voor betere prestaties. Ook opvallend is dat Apple er een USB-C-poort heeft geïntroduceerd, ten nadele van zijn eigen Lightning-aansluiting.  

De nieuwe toestellen belanden vanaf 24 september in de winkels, MacRumors wist dan ook te noteren dat de eerste gebruikers al meteen notificaties krijgen om hun smartphone of tablet te updaten. Dat kan zoals steeds ook handmatig via Software-update onder Instellingen. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here