Nieuws

Kobo Sage en Kobo Libra 2 uit de doeken: ondersteuning voor bluetooth en stylus

Kobo brengt niet één, maar twee nieuwe e-readers op de markt. De Kobo Sage en Kobo Libra 2 beschikken beide over ondersteuning voor bluetooth. Op de Sage kun je zelfs aan de slag met een stylus.

Voor het eerst krijgen e-readers van Kobo ondersteuning voor bluetooth. Je kunt voortaan een draadloze koptelefoon of bluetooth-oortjes koppelen met je e-reader. De Kobo Sage beschikt daarbovenop nog over ondersteuning voor een stylus. Deze dien je echter los aan te schaffen.

Beide e-readers hebben een asymmetrisch ontwerp, zoals in de voorgangers. Hierdoor heb je meer ruimte om de e-reader vast te houden en druk je minder makkelijk per ongeluk op het scherm. Ook beschikken de e-readers allebei over een IPX8-rating voor waterdichtheid. Hierdoor kun je de apparaten maximaal zestig minuten lang tot twee meter diepte onder water houden.

Eerder dit jaar bracht het merk nog de Kobo Elipsa uit. Deze e-reader is meer gericht op hardcore lezers (en schrijvers), terwijl de Sage en Libra 2 de focus wat meer leggen op de casual lezer.

Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 beschikt over een 7 inch E Ink Carta 1200-scherm. Deze heeft een resolutie van 1.264 x 1.680 pixels, wat voor een pixeldichtheid van 300 ppi (pixels per inch).

Er is 32GB opslag aan boord van de Kobo Libra 2. De batterij bedraagt 1.500mAh. De e-reader weegt 215 gram en heeft afmetingen van 144,6 x 161,6 x 9 mm.

De Kobo Libra 2 is vanaf 19 oktober te koop voor 189,99 euro. Het is per direct al mogelijk om een pre-order te plaatsen.

Kobo Sage

De Kobo Sage heeft een 8 inch E Ink Carta 1200-display met een resolutie van 1.440 x 1.920 pixels (300 ppi). Ook is er een dark mode beschikbaar.

Net als de Libra 2 is er hier 32GB opslaggeheugen beschikbaar. De batterijcapaciteit is met 1.200mAh iets minder groot dan in de andere nieuwe e-reader.

Waar de Kobo Elipsa wordt geleverd met een stylus, is dit bij de Kobo Sage niet het geval. Het apparaat ondersteunt een speciale stylus (39,99 euro), maar deze dien je los aan te schaffen. Indien je niet alleen wil lezen en luisteren, kun je met de Sage ook krabbelen in de kantlijn.

Naast een SleepCover (49,99 euro) is het ook mogelijk om een PowerCover (79,99 euro) aan te schaffen bij de Kobo Sage. Deze laatste magnetische hoes laadt het apparaat op als je de e-reader niet gebruikt.

Door al deze verschillen is de Kobo Sage wat duurder dan de Libra 2. De Kobo Sage kost 289,99 euro en is eveneens beschikbaar vanaf 19 oktober (pre-orders mogelijk vanaf vandaag).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business