Nieuws

Google helpt je ecologische voetafdruk te verminderen

Google Maps krijgt nieuwe milieuvriendelijke functie
Google kondigt enkele aankomende updates voor verschillende diensten aan waarmee gebruikers hun uitstoot kunnen helpen verminderen.

Dat is alvast goed nieuws voor iedereen die graag wat ecologisch bewuster wil leven. Google kondigde de nieuwe functies aan in een video en verschillende blogposts. Google wilt zich hiermee richten op bewustwording rond de ecologische voetafdruk en milieuvriendelijke opties. De features zijn gericht op Google Search, Maps en Nest. Ze worden de komende maanden uitgerold.

Google Maps

Voor Maps introduceert Google enkele nieuwe en handige features. De belangrijkste daarvan is de introductie van brandstofzuinige routes. Gebruikers zullen bij het bepalen van routes te zien krijgen welke daarvan het meest efficiënt met je brandstof omgaan. Indien de meest brandstofzuinige ook de snelste blijkt, dan zal Google deze automatisch selecteren. Indien die route trager is, dan zullen gebruikers alsnog daarvan op de hoogte gebracht worden om zelf te kunnen kiezen. Deze functie gaat vanaf vandaag live in de Verenigde Staten. Wij in Europa zullen nog tot het begin van 2022 moeten wachten voordat we ermee aan de slag kunnen.

Credit: Google

Daarnaast komt er een extra navigatiefunctie voor fietsers. Dankzij ‘Lite Navigation’ zullen zij nu in staat zijn om hun route te raadplegen door hun scherm naar beneden te slepen in plaats van Maps volledig te openen. Er verschijnt binnenkort tevens een feature waarbij je deelfietsen- en -scooters te zien krijgt, en dat in meer dan 300 grootsteden wereldwijd. Er is nog geen volledige lijst beschikbaar van de steden waar dit mogelijk is, maar de kans is groot dat Europese hoofdsteden daar bij horen.

Credit: Google

Google Search

Bij Search komt er een nieuwe manier waarop resultaten voor klimaatverandering verschijnen. Google zal gebruikers naar een resultatenpagina sturen waarop het accurate data wil tonen van betrouwbare bronnen. Hiermee wil het zijn gebruikers beter op de hoogte brengen van het problemen rond de klimaatopwarming.

Gebruikers die via de zoekmachine van Google op zoek zijn naar bepaalde producten, waaronder vaatwassers en koelkasten, zullen daarbij ook meer energiezuinige alternatieven te zien krijgen. Ook Google Flights zal je de CO2-emmissie tonen van je vlucht, en Google Finance zal je op de hoogte brengen van de milieuvriendelijkheid van aandelen. Alle bovenstaande functies worden in de loop van de komende weken uitgerold.

Credit: Google

Google Nest

Ook eigenaars van een Nest zullen nieuwe milieuvriendelijke functies krijgen. Dankzij Nest Renew zullen gebruikers binnenkort in staat zijn om hun verwarming in te schakelen op momenten dat er veel energie van hernieuwbare bronnen beschikbaar is. Hiermee wil het de focus op hernieuwbare energie leggen en bovendien de druk van de piekmomenten af halen. Deze functie is voorlopig enkel in de Verenigde Staten beschikbaar, en momenteel is het nog onduidelijk of die ooit naar Europese gebruikers komt.

Credit: Google

Verkeerslichten

Daarnaast kondigde Google ook een nieuw project aan rond verkeerslichten. Met het gebruik van kunstmatige intelligentie wilt het bedrijf verkeerslichten efficiënter maken. Dit zou op zijn beurt tot minder vervuiling moeten leiden. De AI berekent voor elk kruispunt de situatie en stelt de lichten vervolgens zo af dat alles zo efficiënt mogelijk loopt. Momenteel loopt er een proefproject in Israel. Het staat nog in zijn kinderschoenen, maar volgens Google zou er reeds een daling in gebruikte brandstof en vertragingen op de kruispunten zijn vastgesteld van 10 tot 20 procent.

googlegoogle mapsgoogle searchmilieuvriendelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals