Nieuws

Budgetsmartphones Xiaomi zullen snel kunnen laden

Smartphonefabrikant Xiaomi wil ook haar budgetmodellen voorzien van een 120W-oplaadcapaciteit waarmee ze zeer snel kunnen laden.

Xiaomi is binnen de smartphonemarkt een referentie als het aankomt op oplaadtechnologie. Sinds de Mi 10 Ultra hebben de vlaggenschepen op papier een oplaadcapaciteit van 120W waarmee je je smartphone in minder dan 25 minuten van 0 naar 100 procent kan opladen. Bij de Mi 10 werkte dit in de praktijk nog niet helemaal zoals beloofd en voor de Mi 11 Ultra stapte Xiaomi even terug naar ‘slechts’ 67W, maar de meest recente vlaggenschepen Mix 4 en 11T Pro komen opnieuw met 120W snelladen.

Redmi Note 11

In een volgende stap om zich nog meer in de markt te zetten als snellaadkoning zou Xiaomi 120W-laden nu ook willen brengen naar haar budgetsmartphones. Dat schrijft Android Central op basis van een Weibo-video, het Chinese YouTube. De eer zou zijn weggelegd voor de Redmi Note 11 die in het voorjaar van 2022 verschijnt. In China ondersteunt Redmi Note 10 Pro al 67W-laden, maar bij ons is de oplaadcapaciteit nog begrensd tot 33W. Dat zou dus eens serieuze sprong vooruit zijn voor de budgetsmartphones van Xiaomi. Het is nog onduidelijk of 120W vanaf dan ook de norm zal worden voor alle smartphones van het Chinese merk.

Naast snelladen zou de nieuwe Redmi Note ook een betere processor aan boord hebben, één uit de Snapdragon 700-reeks om precies te zijn, waarmee de budgetlijn ook eindelijk de sprong naar 120W kan maken. Verdere details zijn tot heden nog niet uitgelekt over de Xiaomi Redmi Note 11.

Laden vanop afstand

Ondertussen is Xiaomi volop bezig aan een nieuwe generatie oplaadtechnologie. Eind januari toonde het bedrijf een voorsmaakje van haar Air Charge, een oplaadstation waarmee je alle toestellen in je huis draadloos en vanop afstand kan opladen. Voorlopig lijkt het er nog niet naar dat dit oplaadstation al klaar is voor commercieel gebruik en het is dan ook nog wachten op de eerste smartphone die deze technologie zou kunnen ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business