Nieuws

Primeur: Xiaomi Air Charge laadt toestellen op vanop ‘verschillende meters’ afstand

Xiaomi Air Charge
Xiaomi lanceert Air Charge. Een nieuwe technologie waarmee je draadloos kan laden vanop verschillende meters afstand. Weg met kabels.

De Chinese technologiegigant Xiaomi heeft een oplossing gevonden voor ons kabelmanagement. Met de Mi Air Charge Technology wil het bedrijf ervoor zorgen dat alle mogelijke toestellen op batterij kunnen opladen vanuit één oplaadpunt. Draadloos dan nog wel, volledig draadloos. Want het bedrijf claimt dat hun technologie vanop verschillende meters afstand een smartphone of smartwatch kan opladen.

Xiaomi Air Charge

Je hoeft je toestellen dus niet meer op een oppervlak te leggen, zorg gewoon dat je aanwezig bent in de ruimte en de Air Charge zorgt ervoor dat je smartphone opgeladen is. De technologie maakt het momenteel mogelijk om aan 5W op te laden en met meerdere toestellen tegelijk. Fysieke obstakels zouden bovendien niet in de weg staan of voor storing zorgen.

De bedoeling is om uiteindelijk ervoor te zorgen dat je volledige eetkamer of living op basis van draadloze technologie gaat werken. Speakers, lampen en andere smart hometoestellen moeten vanuit één systeem gaan werken. Intussen werd ook duidelijk dat Air Charge dit jaar nog niet in commerciële producten beschikbaar zal zijn. Er werd verder ook geen planning gecommuniceerd. De technologie is er, maar Xiaomi moet ze nu nog commercialiseren.

Op CES hebben we dit soort dingen wel al vaker gezien. Maar nooit eerder kwam een gekender bedrijf hiermee naar buiten. De vraag is ook in hoeverre Xiaomi Air Charge verder gaat ontwikkelen. De technologiegigant heeft wel een stapje voor aangezien het al heel veel know-how in huis heeft door zijn smart hometoestellen.

Xiaomi Air Charge

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business