Xiaomi Redmi 9T

Xiaomi heeft vandaag twee budgetvriendelijke Redmi smartphones aangekondigd: de Redmi 9T en Redmi Note 9T. Deze laatste is meteen de eerste 5G smartphone in de Redmi lineup.

Redmi Note 9T

Met de Redmi Note 9T wil Xiaomi (Dual Sim) 5G zo betaalbaar mogelijk maken en dat doet de Chinese producent met een prijskaartje van 269 euro. De telefoon maakt gebruik van een Mediatek 800U SoC die dubbel zo snel moet zijn als die van de Redmi Note 8. Door verschillende optimalisaties zal ook het stroomverbruik veel lager liggen. Wat de camera’s betreft gaat het om 48MP-exemplaar, bijgestaan door een selfiecamera, dieptesensor en macrolens. Verwacht tenslotte ook een 6,53-inch FHD+ display en batterij van 5000 mAh met ondersteuning voor 18W snelladen. 

Xiaomi Redmi 9T

Redmi 9T

Ook de Redmi 9T is voorzien van een 48MP camera, maar doet daar nog een 8MP groothoeklens bij. Hier werd er gekozen voor een Snapdragon 662-chipset en een batterij van maar liefst 6.000mAh. Het gaat ook hier om een 6.53” FHD+ Dot Drop display, maar in dit geval wordt er gebruik gemaakt van Corning Gorilla Glass 3 in plaats van 5, wat iets minder stevig is.

Beschikbaarheid 

De Redmi Note 9T is beschikbaar in Nightfall Black en Daybreak Purple in 4GB+128GB en kost €269. De Redmi 9T komt er in 4 kleuren (Carbon Gray, Twilight Blue, Sunrise Orange en Ocean Green) en twee versies van 4GB+64GB en 4GB+128GB met uitbreidingsmogelijkheden via MicroSD. Deze laatste kosten respectievelijk €169 en €199. De smartphones zijn vanaf 18 januari te koop bij online retailers, waaronder Fnac.


Gerelateerde artikelen

Xiaomi Mi 10 review: Veel te bieden, maar niet altijd genoeg

De Xiaomi Mi 10 is een geweldige telefoon dankzij zijn premium design, prachtig 90Hz display en de Snapdragon 865 chipset. Helaas stelt de interface en camera ons teleur waar soortgelijke toestellen van OnePlus of Huawei wel indruk weten maken.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.