Nieuws

Adobe brengt Camera Raw-ondersteuning naar Photoshop op iPad

adobe
© iStock / David Tran
Adobe teaset in een korte video de komst van een nieuwe feature voor Photoshop op iPad, namelijk Camera Raw-ondersteuning.

Dat betekent alvast goed nieuws voor iedereen die meer uit hun foto’s wil halen. Adobe maakte de komst van deze nieuwe feature bekend in een video op YouTube. Hiermee zullen gebruikers met de Camera Raw-tool nu RAW-afbeeldingen op hun iPad kunnen importeren. Dit geeft de gebruikers dan de mogelijkheid om een breder scala aan afbeeldingen te bewerken op hun tablet van Apple.

De Camera Raw-plugin stelt je in staat om rechtstreeks RAW- en DNG-afbeeldingen van een camera te importeren. Daar horen dan ook ProRAW-bestanden bij, het fotoformaat dat Apple vorig jaar introduceerde bij de komst van de iPhone 12-reeks. In de video toont Ryan Dumlao, productmanager van Photoshop, hoe gebruikers de afbeeldingen kunnen bewerken. Zodra je de afbeelding hebt geüpload, kan je alle gebruikelijke aanpassingen maken die je ook met de desktop-versie kan uitvoeren. Je bent tevens in staat om het Photoshop-bestand op je desktop te openen en alle gemaakte aanpassingen raad te plegen.

Adobe heeft nog geen verdere informatie vrijgegeven over wanneer de functie voor het brede publiek wordt uitgerold. We verwachten hier echter wel meer over te horen te krijgen op de aankomende Adobe Max-conferentie. Op dit evenement zal Adobe nieuwe software en updates tentoonstellen. Een van de andere nieuwe dingen die we hier verwachten, is Elements 2022. Dit voorziet een reeks nieuwe filters en Sensei AI, wat op basis van kunstmatige intelligentie automatisch je foto’s zal kunnen bewerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business